L'oposició de Sarral denuncia que l'equip de govern endeuta el consistori amb 2,5 milions

L'Ajuntament diu que les despeses estan subvencionades

L'Ajuntament de Sarral és un caos numèric, o això pensen els membres de l'oposició. El grup municipal Acord per Sarral-CiU denuncia l'elevat endeutament de les finances municipals en un pressupost que qualifica de «temerari», ja que «parteix de subvencions previstes per a anys posteriors». L'equip de govern ha aprovat un pressupost en segona votació que, segons detallen els opositors, pot suposar un endeutament total de més de dos milions i mig d'euros i que és «de proporcions desmesurades». Acord per Sarral-CiU critica, paral·lelament, l'actuació urbanística de l'actual equip de govern, que té «nul·la previsió». En aquest sentit, la formació proposa que es rehabiliti la piscina municipal, i no pas que es traslladi als terrenys on es preveu actualment, a 1,5 km de distància del nucli urbà i a tocar del camp de futbol. També és del parer d'ampliar l'escola i construir la llar d'avis al costat de l'actual consultori mèdic, a l'àmbit del Patufet, i no fer-los desplaçar a fora del nucli urbà, tal com està projectat ara.

L'alcalde, Antoni Mateu, va reconèixer la situació d'endeutament, però es va justificar explicant que la majoria de diners destinats a inversions provindran de subvencions d'altres administracions públiques com ara la Generalitat i la Diputació, fins a 800.000 euros. Els diners destinats a la piscina municipal, 1.160.000 euros, no s'invertiran tots aquest any –va afegir–, sinó que es farà per fases; en canvi, sí que es tirarà endavant la llar d'avis, valorada en 460.000 euros.

En aquest sentit, Mateu considera que difondre «veritats a mitges» és «la manera més fàcil d'espantar la gent», i va assegurar: «L'equip de govern toquem de peus a terra.» El pressupost de la corporació és de 3.006.000 euros i el capítol de despeses suma 1.620.000 euros. L'Ajuntament, però, també arrossega 600.000 euros en deutes de l'anualitat anterior, segons va explicar Mateu.

Acord per Sarral-CiU també denuncia la «brutal» pujada dels impostos a causa de la revisió cadastral, que els últims anys ha estat del 300%. Enguany, s'ha rebaixat fins al 0,65%, però l'any passat havia pujat fins al 0,70%, després d'haver aplicat una revisió de més d'un 35%.



Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona