Administracions

Relleu generacional i tranquil en l’alcaldia a Albons

Joan Hostench, que havia arribat al càrrec el 2011, ha cedit la vara al seu número 2, Josep Ramon Llavero

L’alcaldia d’Albons ha canviat de mans en l’equador del mandat municipal, i Joan Hostench, que n’havia estat el primer regidor des del juny del 2011, va cedir el càrrec al seu número 2, Josep Ramon Llavero. Hostench, de 77 anys, diu que ja ho tenien previst des que van confeccionar la darrera candidatura, per JxCat, l’única que va concórrer el 2019 als comicis locals.

Hostench argumenta que li feia gràcia acabar d’enllestir alguns projectes, com ara la implantació del sistema de recollida d’escombraries porta a porta i la reforma i ampliació de l’edifici de l’Ajuntament, on entre d’altres millores van guanyar una nova sala de reunions i han suprimit la barrera arquitectònica dels graons a l’entrada a la plaça del Poble, l’any passat.

El ja exalcalde, però que continua com a tinent d’alcalde d’Urbanisme i Medi Ambient, recorda altres obres fetes en els darrers anys, com ara el camí de vianants al carrer de la Creu, o les reformes de la sala de festes, la façana de fusta del bar Centre o del dispensari municipal.

Pel que fa al nou alcalde, Llavero, té 50 anys, i admet que és un “relleu generacional”, però amb la mateixa línia de treball que ja havien compartit amb Hostench des del 2007, quan tots dos van entrar per primer cop al consistori, aleshores a l’oposició. En les tres convocatòries següents han governat en solitari i sense cap altra llista a l’oposició. Però no els ha impedit continuar fent coses: des de la primera marquesina per aixoplugar els usuaris del bus, a la parada, l’any 2011, fins als darrers projectes endegats, com ara l’arranjament de l’antic escorxador, on preveuen obrir una exposició d’eines petites agrícoles –i alguna de més gran, en una nau annexa, per encabir-hi un rampí, un carro i una antiga màquina de segar userda que els han donat–. O acabar d’estendre les lluminàries de LED a la zona nova entorn del camp de futbol.

Respecte al 2023, Hostench no ha acabat de decidir si continuarà formant part de la llista, i Llavero sospesa continuar, però ara mateix destaca que “serà bonic tancar l’etapa que va començar el 2007 havent assolit el càrrec d’alcalde”.

Reunions veïnals per parlar d’obres

Albons és un municipi petit, on arran de la pandèmia han guanyat veïns empadronats –molts dels quals en segones residències– i Llavero fa notar que “el padró ja s’ha enfilat fins a les 800 persones”. Per magnitud i un pressupost d’inversions més aviat ajustat, no s’han atrevit fins ara amb un pressupost participatiu amb votacions, però miren d’estar al cas de les necessitats dels veïns amb reunions periòdiques, també per recollir idees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona