Administracions

Escarpanter (Junts) ja és la primera alcaldessa de Llançà

La portaveu de Junts va prendre possessió del càrrec ahir en compliment de l’acord de govern amb el PSC

“L’Ajuntament estarà presidit per primer cop per una dona i això diferenciarà aquesta etapa de qualsevol altra”, va afirmar

Núria Escarpanter (Junts) es va convertir ahir en la primera alcaldessa de la història de Llançà, en compliment de l’acord de mandat amb el PSC, que així ho exigia. Escarpanter va obtenir els vots dels tres regidors del PSC i dels tres de Junts, suficients per obtenir els sis vots que fan majoria, en un ple d’onze. La nova alcaldessa va destacar en el discurs de presa de possessió que s’engega “una nova etapa” i que tot i que dos anys “no és gaire temps” serviran per “mostrar el full de ruta que tenim al cap per a un Llançà que progressa”.

Va agrair a tots els alcaldes de Llançà en democràcia –Josep Maria Salvatella, Pere Vila i els electes Francesc Guisset i Guillem Cusí–, presents a l’acte, la feina feta i va demanar un aplaudiment dels presents per a ells. “Llançà tindrà un ajuntament per primera vegada presidit per una dona i això tindrà unes connotacions que diferenciaran aquesta etapa de qualsevol altra”, va advertir, i hi va afegir: “No vinc a perdre el temps.” Va tenir, a més, un record per a Isabel Darder, la primera regidora de Llançà en democràcia.

Va referir-se a Llançà com un “poble agosarat que ha de seguir creixent” i va referir-se als múltiples projectes que estan iniciats, com ara la construcció del geriàtric, el local per a joves de Casa Marly, el projecte del Consell de Barris o la nova biblioteca.

En el discurs de comiat d’abans-d’ahir Guisset va assegurar que la gestió de govern no ha estat aturada en aquests dos anys malgrat la pandèmia i va fer un repàs dels projectes d’inversions iniciats. Va tancar el seu discurs de comiat admetent que ha estat “un honor i un gran privilegi” haver estat l’alcalde aquests dos anys: “Me’n vaig amb la convicció que he fet tot el que he sabut i he pogut i també amb el compromís de seguir treballant en les meves regidories per fer de Llançà un lloc millor on viure i on conviure.”

Colom cedeix l’alcaldia de Tossa a Gascons defensant la cultura del pacte

joan trillas

Imma Colom (Junts per Tossa) va renunciar ahir a l’alcaldia de Tossa de Mar en compliment del pacte de mandat amb Endavant, soci de govern, juntament amb ERC, que va facilitar la investidura i la concreció del tripartit. Ramon Gascons, cap de llista d’Endavant i fins ara primer tinent d’alcalde, passarà a ocupar l’alcaldia en un ple que tindrà lloc dissabte vinent. Fins aleshores Gascons serà alcalde en funcions. El pacte va deixar Tossa Unida fora del govern. La renúncia es va dur a terme ahir en un ple extraordinari de tres punts en què es van aprovar diverses modificacions de crèdit. L’oposició de Tossa Unida va destacar la manca de transparència i el regidor no adscrit –abans de Cs– va agrair a Colom el treball fet.

Imma Colom es va mostrar satisfeta de la feina feta aquests darrers dos anys, que, a la pràctica, no deixen de donar continuïtat a 22 anys amb responsabilitats de govern, dels quals dotze a l’oposició. El més rellevant per a Colom, però, ha estat la solidesa del pacte entre les tres formacions, Junts, Endavant i ERC; és més, l’alcaldessa de Tossa aquests darrers dos anys destaca “la importància de treballar la cultura del pacte i de l’acord, que obliga al diàleg”.

Colom va defensar el treball del govern en la preservació del patrimoni cultural i natural, com ara fer un estudi del nucli antic, i va destacar la rehabilitació de l’antic ajuntament, on a final d’any entrarà en servei l’Oficina de Turisme, Serveis Socials i el jutjat de pau. També s’ha treballat en la vil·la romana per protegir els mosaics i noves exposicions, la rehabilitació de l’església de Sant Vicenç, la recuperació del projecte marítim, la compra de Mas Padró, per ampliar la zona escolar, o els ajuts a les persones en habitatges, entre altres. Pel tripartit no va ser un inici de mandat fàcil amb els temporals i la pandèmia. “Durant la gestió dels moments més durs de la pandèmia –explica Colom, metgessa de formació– cal destacar que Tossa va ser el municipi de la zona que més ajuts va donar amb diners públics.” Amb tot, l’oposició va qüestionar precisament la gestió del govern per la pandèmia i va criticar Colom per haver-se vacunat a la residència d’avis amb l’argument que “hi anava sovint i hi col·laborava”, tot i ser metgessa, amb una excedència del 90%. Colom va destacar que se sentia orgullosa i, fins i tot, va penjar-ho al Facebook municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona