Administracions

MARTA BARNIOL

ALCALDESSA DE CANET D’ADRI

“Volem recuperar l’escola rural per a Canet d’Adri”

edifici

L’Ajuntament va comprar l’antic restaurant La Sala i estudia situar-hi el centre

S’hi podrà accedir amb reserva a través d’una aplicació

Veïna de Canet d’Adri des del 2015, quan s’hi va instal·lar amb la seva família, Marta Barniol (Berga, 1980) és des d’aquesta setmana la nova alcaldessa en substitució de Carles Espígol, que ha renunciat al càrrec per motius laborals.

Com neix la seva vocació política?
Sempre he estat molt de la ceba, relacionada amb temes independentistes, tot i que no milito en cap partit. I el 2015, quan vinc a viure a Canet, en Carles Espígol em va demanar si volia formar part de la candidatura per a les municipals.
És un poble petit però no deixa ser un repte.
És un repte amb majúscules. En Carles Espígol ho ha fet molt bé, ha cohesionat el poble; tant sap parlar amb una veïna de 90 anys i escoltar-la com negociar quelcom important amb un alt directiu d’una empresa o de l’administració pública. Rellevar-lo és un repte molt gran.
Quins objectius s’ha marcat? En el seu discurs va destacar que Canet sigui un poble de futur.
Primer vull dir que l’equip de govern no pren cap decisió de manera individual. Tot és feina en equip. Dit això, ens marquem, per una banda, cuidar el territori. Som conscients que tenim un poble privilegiat. El volem cuidar perquè Canet mantingui aquesta essència. Però sense oblidar que els temps avancen i que volem que el poble tingui futur. Així, tots els projectes que siguin, per una banda, viables i, per altra, necessaris per a Canet, els estudiarem.
En pot avançar algun?
Volem intentar que Canet d’Adri tingui escola rural. Des dels anys setanta que no hi ha escola i la població de Canet ha crescut amb famílies amb canalla. Actualment tenim més de cent nens i nenes en edat escolar. A finals d’any vam comprar l’edifici de l’antic restaurant La Sala i estem mirant si hi ha la possibilitat de fer-hi una escola. Una escola sempre aporta altres temes: més famílies o altres serveis que ara no tenim, però tenint escola es poden propiciar. A banda d’això, s’esponjaria la ràtio de l’escola de Sant Gregori.
S’acosta l’estiu. Què faran amb la massificació de les gorgues?
L’any passat les vam haver de tancar per massificació . Volem que la gent pugui disfrutar de l’espai de manera ordenada. Estem creant una aplicació perquè les visites a les gorges es facin amb reserva prèvia. També incorporem un segon agent cívic. Així un estarà controlant l’accés a les gorgues i verificant que la gent que entri tingui la reserva mentre que l’altra estarà informarà als visitants de com s’han de mantenir els espais naturals i avisar als que facin actes incívics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona