Administracions

Nou portal a Castelló per veure on van els impostos

L’Ajuntament posa en marxa un nou web per consultar la gestió dels comptes municipals

Un simulador calcula a què es destinen els diners dels impostos locals

Introduint els imports dels impostos municipals que paga a Castelló d’Empúries (IBI i impost a vehicles motoritzats), qualsevol veí i veïna pot veure una simulació de la destinació que dona l’Ajuntament als seus impostos. És una de les funcions que es poden consultar des d’aquesta setmana al nou portal pressupostobert.castello.cat . El web adverteix que es tracta d’una distribució aproximada: no es tenen en compte, per exemple, taxes d’escombraries i aigua, serveis gestionats per empreses mixtes o privades, però és vol visualitzar per al ciutadà quina és la seva contribució a les polítiques municipals.

“Inicialment, l’aplicació utilitza un patró bàsic, però la intenció és anar introduint més paràmetres per fer-la més precisa”, explica Jaume Planella, regidor de Transparència i Govern Obert. Al mateix web, dos apartats més, Visió Global i Polítiques, permeten a l’usuari tenir una idea general dels ingressos i de les despeses del pressupost municipal des del 2020 (les dades del 2021 s’hi han d’afegir pròximament); s’hi poden consultar les quantitats ingressades per diferents conceptes (provinents d’altres administracions, impostos, taxes, vendes de terrenys, etc.) i les despeses efectuades, també classificades: personal, subministraments, reparacions i manteniments. Planella i l’alcalde, Salvi Güell, en la presentació d’aquesta nova eina, van definir-ho com “una aposta clara perquè la informació i la consulta de la gestió dels comptes sigui més comprensible per a la ciutadania”.

El nou portal completa el web ja en funcionament governobertcastello.cat , que introduïa apartats com ara Rendiment de comptes i Dades Obertes, que tenen com a objectiu, diuen els dos edils, “promoure la participació ciutadana i una comunicació bidireccional i transparent”. En el mateix acte, es va presentar el guardó Infoparticipa 2020/21, que ha recollit l’Ajuntament i segons el qual Castelló d’Empúries ha assolit 50 dels 52 indicadors (un 96,15%) que valoren els mecanismes de transparència i bona comunicació als ajuntaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona