Administracions

MARIA VIDAL

ALCALDESSA DE SANT JOAN LES FONTS

“Hem fet vals per a l’economia local”

L’alcaldessa remarca que hi han destinat els diners de les principals activitats del maig i juny suspeses

Destaca també que van adaptant l’activitat municipal a l’evolució del coronavirus

Una decisió difícil.
Sant Joan les Flors i la Nit de les Dones d’Aigua són dues de les principals activitats del calendari social, cultural i festiu de Sant Joan. La primera atrau prop de dues mil persones al poble i la segona, més d’un miler. Suspendre-les ha estat difícil. La contrapartida, però, és la reinversió social, ara, que fa l’Ajuntament.

Maria Vidal anuncia la dotació de vals per gastar als comerços locals amb el doble objectiu d’ajudar les famílies del poble i reactivar l’economia local. Una part important d’aquests vals es doten amb les partides destinades a activitats que s’han suspès.

El seu Ajuntament ha hagut de suspendre dues activitats cabdals com la Nit de les Dones d’Aigua (juny) i el Sant Joan les Flors (maig)...
És una decisió que ha estat difícil, però creiem que és el que toca. No només pel possible risc que no s’aixequi el confinament per a activitats multitudinàries, sinó també perquè porten molta feina prèvia de voluntaris que no es podia dur a terme, sobretot a causa del confinament i del fet de no poder sortir de casa i treballar en grup en instal·lacions, en el cas de la flor, o coreografies i creacions a l’espai, en el cas de les dones d’aigua.
Què en fan, de la partida d’aquestes activitats?
Són uns 30.000 euros que destinarem a vals de compra per a totes les famílies empadronades al municipi per poder gastar als comerços i negocis locals. La nostra voluntat és estar a prop de les persones i aquesta és una ocasió que ho requereix molt. El nostre objectiu és ajudar a reactivar l’economia local amb uns vals que serveixin per motivar la dinamització econòmica dels petits negocis locals. Aquesta mesura, que s’està acabant de treballar, anirà acompanyada d’altres propostes d’ajuda que estaran més orientades a problemàtiques socials.
Com s’ha mobilitzat la ciutadania?
Realment estem molt contents de veure com ha respost el municipi i com s’ha organitzat per posar el seu granet de sorra per pal·liar les conseqüències del coronavirus. A més, les mesures de suport han estat molt transversals, des de particulars, entitats, associacions i col·lectius, que han elaborat mascaretes i bates d’un sol ús, fins a empreses que hi estan col·laborant desinteressadament fent fundes de protecció o instal·lant internet en cases on no hi havia accés perquè es pugui seguir el curs escolar.
I l’Ajuntament?
Ens hem hagut d’adaptar en l’àmbit intern a l’hora de dur a terme l’atenció al públic. En l’àmbit de l’equip de govern, seguim actius i vam ser dels primers que vam trucar a casa als col·lectius vulnerables, com ara els de més de setanta anys, per si necessiten res i per establir un contacte regular. De la mateixa manera, ens hem posat en contacte amb entitats, associacions i col·lectius amb l’objectiu de tenir coneixement del seu estat, les seves necessitats i fer palesa la proximitat i disposició de l’Ajuntament en tot allò que estigui a la nostra mà. La brigada desinfecta punts transitats com ara comerços, l’ABS o l’entorn dels contenidors.
Com afronten les properes setmanes?
Hem reorientat altres gestions, com per exemple les preinscripcions de l’escola bressol El Niu. Com que no podem fer jornada de portes obertes, hem reforçat l’atenció telefònica i digital. També hem fet un butlletí amb mesures i ajudes que s’ha repartit a totes les llars i hem anunciat mesures fiscals... Són les primeres que tirem endavant perquè encara és d’hora per veure la magnitud de l’impacte de la crisi econòmica que ens deixarà la pandèmia del coronavirus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona