Administracions

LA CRÒNICA

El ple, virtual

La Diputació aprova destinar 2 milions més per pal·liar les despeses dels Ajuntaments pel Glòria

“Cuideu-vos molt.” La unió d’aquestes dues paraules està sent una de les peticions més escoltades. La dirigim a la família, als amics, al personal d’emergències, als companys de feina, als veïns... I, ahir, també va ser la frase que, després de tres quarts d’hora, va donar la cloenda al ple del març de la Diputació de Girona. Aquest desig va ser expressat pel president de la institució provincial, Miquel Noguer, que, a través d’una pantalla, va dir a la resta de representants de la corporació amb qui estava interactuant virtualment que esperava que estiguessin bé de salut. I és que, arran de les mesures de prevenció per evitar la propagació del coronavirus, totes les cadires que hi ha al saló de l’edifici de la Pujada de Sant Martí on se celebren mensualment els plens estaven buides aquest dimarts. La tecnologia va permetre, però, superar les distàncies i que la sessió fos en línia. El d’ahir es va convertir, així, en el primer plenari de la Diputació realitzat per via telemàtica. De casa estant es van connectar els diputats i diputades dels diferents grups (els de l’equip de govern –format per JxCat i ERC–, els del PSC, la CUP, Independents de la Selva i Tots per l’Empordà). Cadascú, per tant, es va posar davant de l’ordinador personal per fer la videoconferència, des dels seus respectius municipis: Olot, Tossa de Mar, Cassà de la Selva, Puigcerdà, Girona, Palafrugell, Vidreres, Roses, Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Guíxols, Forallac, Palol de Revardit...

Dels membres polítics, a la Diputació, només s’hi trobava Noguer, que va dirigir la sessió des de la sala de comissions. A la mateixa taula, i guardant la distància de seguretat, hi havia el vicesecretari i, per controlar que no hi hagués incidències tècniques, un informàtic, amb la mascareta. Els ciutadans van poder seguir el plenari en directe a través de la web de la Diputació, en un espai on ja es retransmeten habitualment en temps real. El d’ahir, que va arrencar a les dotze del migdia, constava de disset punts en l’ordre del dia i s’havien tret les mocions per agilitzar-lo.

S’havia de celebrar el 17 de març i es va suspendre per l’emergència sanitària. En saber-se ara, però, que el govern espanyol vol allargar 15 dies més l’estat d’alarma, es va recórrer al sistema telemàtic per no demorar-lo i no endarrerir acords presos amb altres administracions. Un dels punts pendents era el nou expedient de crèdit extraordinari, de 7.772.125 euros (es va aprovar amb 26 vots a favor i el vot en contra de la CUP). Els ajuntaments de la demarcació seran els beneficiaris principals d’aquestes ajudes: 2 milions d’euros són per pal·liar els costos causats pel Glòria; 5.522.125 euros es posaran a disposició dels consistoris per atendre les despeses del curs 2018/2019 de les escoles bressol municipals, i 250.000 per a la rehabilitació de l’edifici Cal Coro, que s’està fent des de la Circus Arts Foundation. Amb tot, la junta de govern del 7 d’abril també serà telemàtica i s’espera que el pròxim ple sigui presencial, fet que significaria un bon senyal i que entre tots s’ha trencat la cadena de transmissió del coronavirus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona