Administracions

Esponellà aprova el nou pressupost

Per primer cop, una part de les inversions han estat proposades pels consells veïnals del municipi

L’Ajuntament d’Esponellà ha aprovat els nous pressupostos, que pugen a uns 440.000 euros. Inicialment la xifra era de 400.000, però al cap de poc la Generalitat ha concedit una subvenció que s’ha afegit als pressupostos. Finalment, la quantitat és similar a la de l’any passat.

El més rellevant dels números de l’Ajuntament d’Esponellà d’aquest any és el fet que, per primer cop, s’ha reservat uns 35.000 euros de les inversions per a propostes sorgides dels consellers de participació dels diferents pobles que formen el municipi. L’alcalde, David Juan, ha posat d’exemple l’increment de l’enllumenat entre el nucli de Centenys i la seva zona de contenidors, millores a la via pública del nucli d’Esponellà i la reforma de l’espai d’esbarjo de Vilert. Una altra inversió important, tot i que no ha estat una iniciativa veïnal, serà per continuar recuperant el castell. Aquest cop s’hi destinaran 22.000 euros, amb una aportació de la Diputació. “Confiem que la quantitat final dels pressupostos anirà augmentant al llarg de l’any perquè estem pendents de diferents subvencions”, ha manifestat l’alcalde. Una d’aquestes aportacions podria ser el finançament del pla d’obres i serveis (PUOSC), a la convocatòria del qual l’Ajuntament ha presentat la construcció d’un espai de cotreball i una depuradora i les bústies (o armaris) de la recollida selectiva.

El consistori preveu acabar de pagar aquest any el crèdit per a l’adquisició de Cal Baró (seu de la casa de la vila), una circumstància que permetrà que el deute municipal sigui pràcticament zero a finals d’any o el 2021, considera Juan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona