Administracions

Segon rebuig al pressupost del 2020 a Palau-saverdera

L’alcaldessa, Isabel Cortada, en minoria, es planteja si haurà de prorrogar els pressupostos

Junts i AxT li retreuen falta de diàleg i de voluntat de consens

Segon intent i segon rebuig. En el ple d’aquest dijous passat a Palau-saverdera, els dos grups de l’oposició, Junts per Palau (JxP) i Alternativa per Tothom (AxT), han tornat a votar en contra de la proposta del pressupost del 2020 presentat per l’alcaldessa, Isabel Cortada, i l’equip de Gent de Palau (GdP-AM), que governa en minoria. Cortada, molesta pel bloqueig, ahir encara no tenia clar si farà una tercera proposta o si haurà de prorrogar els pressupostos.

El setembre passat, l’element decisiu va ser la implementació del servei de recollida d’escombraries porta a porta. Hauria significat un augment de la taxa d’escombraries que l’oposició va considerar excessiu. Dijous l’equip de govern va presentar una nova proposta sense el porta a porta (que es traspassaria al Consell Comarcal), però que tampoc ha estat acceptada. “No ens ho han ni consultat, només presenten una proposta tancada, sense possibilitat de negociar”, diu Jordi Compte (JxP). Guillermo Colomer (AxP), ex-soci de Cortada en l’anterior mandat, considera que la segona proposta era exactament la mateixa sense el porta a porta. “Governen en minoria, han de pactar”, hi afegeix.

L’alcaldessa considera, per la seva banda, que els retrets no es justifiquen: “No són conscients que aquests últims anys hem pagat uns 100.000 euros d’indemnitzacions pel Sun Village, que n’hem evitat l’enderroc; malgrat això hem reduït l’endeutament del 90% a un 34%, i plantegem inversions, ens apuntem al Puosc i tenim subvencions pendents”, diu, defensant la seva proposta. Cortada també es mostra molesta per una moció aprovada per l’oposició en aquest últim ple i que planteja igualar totes les remuneracions per assistència, incloent-hi l’alcaldessa. “No és el mateix ser aquí cada dia o venir només als plens”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona