Administracions

Cornellà del Terri congela els tributs municipals i crea noves bonificacions

Les ordenances fiscals s’aproven amb els vots a favor de l’oposició

La instal·lació de plaques solars tindrà un 95% de descompte en l’ICIO

Seguint la pauta dels últims set anys, l’Ajuntament de Cornellà del Terri mantindrà el 2020 els preus dels impostos, taxes i preus públics vigents en l’actualitat. Les ordenances fiscals corresponents s’han aprovat en l’últim ple municipal amb els vots a favor no només de l’equip de govern (JxCat) sinó també de l’oposició (CpC-ERC). Amb relació a les ordenances actuals, en les de l’any vinent hi ha la novetat d’una rebaixa del 95% de l’impost de construcció (ICIO) i del 25 % de l’impost de béns immobles (IBI) els tres primers anys, per als particulars que instal·lin plaques solars a la coberta del domicili. L’ajuda no s’aplica, però, en els edificis d’empreses.

La piscina

Una altra novetat en les ordenances de Cornellà del Terri de l’any que ve és l’establiment d’un preu d’entrada diferent per als usuaris de la piscina municipal depenent de si estan empadronats al municipi o si són forasters. Mentre que per als primers es mantenen les tarifes d’aquest any, a partir de l’inici de la temporada vinent els usuaris procedents d’altres municipis hauran de pagar entre un 30 % i un 40 %. “A la nostra piscina hi sol venir força gent de fora [al Pla de l’Estany només tenen piscina pública Cornellà, Porqueres i Fontcoberta] –explica l’alcalde, Salvador Coll– i no és just que paguin el mateix de la gent d’aquí, que ja paga impostos al municipi.” “A més –hi afegeix– aquest any hi hem fet obres importants, com ha estat la construcció de la piscina petita, i l’any vinent també haurem de fer una inversió important en el manteniment i la reforma de la piscina gran.”

Cotxes “antics”

En les ordenances de l’any que ve es corregeix l’ajuda als propietaris de vehicles considerats antics (matriculats fa 25 anys o més), els propietaris dels quals no havien pagar l’impost de circulació. “Anys enrere potser sí que un vehicle de 25 anys es podia considera antic o molt vell, però això ha canviat”, justifica Coll. Els propietaris que ja es beneficiaven d’aquesta excepció ho continuaran fent, ja que la mesura s’aplicarà als que el 2020 arribin a aquella antiguitat.

LA XIFRA

25
per cent
de l’IBI els tres primers anys tindran els particulars que instal·lin plaques solars al seu domicili.

LA FRASE

No és just que els de fora, per entrar a la piscina, paguin el mateix que els d’aquí
Salvador Coll
ALCALDE DE CORNELLÀ DEL TERRI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona