Administracions

Torroella, entre els millors destins sostenibles

Green Destinations torna a distingir el municipi i el posiciona encara més amb el certificat Gold Award

Torroella de Montgrí-l’Estartit-Illes Medes ha estat escollida, per tercer any, com una de les cent destinacions més sostenibles del món, segons el rànquing que elabora la reconeguda associació internacional Green Destinations. Enguany, però, el municipi ha fet un pas més dins del llistat ja que ha obtingut el certificat Gold Award. Representa un nivell superior ja que s’obté després d’un rigorós procés d’avaluació i auditoria, en el qual s’analitzen un total de 114 indicadors relacionats amb la sostenibilitat. Per poder-hi accedir cal haver estat un any, com a mínim, en el rànquing Top 100, un pas previ per al qual s’han de complir trenta indicadors bàsics de sostenibilitat.

Segons el comitè avaluador, Torroella de Montgrí-l’Estartit, a través de l’àrea de Destinació Turística de l’Ajuntament, ha aplicat de manera excel·lent els criteris i indicadors establerts, en tots els àmbits de gestió de la destinació com són la conservació de la natura i el patrimoni, la gestió de residus, l’energia i el clima. Aquest premi també és un reconeixement als esforços de la destinació per mantenir l’atractiu turístic de cara al futur. No només s’ha tingut en compte aspectes visibles com el patrimoni natural, sinó també d’altres aspectes intangibles com polítiques i plans de gestió que inclouen principis de desenvolupament sostenible.

Aquest reconeixement s’afegeix al premi Global Low-Carbon Ecological Scenic Spot, concedit al setembre pel Global Forum on Human Settelments (GFHS).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona