Administracions

Ajuntaments

Sense escola però amb ajuts d’estudis

Llambilles destina 25.000 euros d’ajuts al centenar d’escolars, tot i no tenir centre

És la més votada en els pressupostos participatius

El 1999 es va tancar l’escola de Llambilles. La falta de mainada va provocar el tancament del centre, per part d’Ensenyament, i els sis alumnes de Llambilles es van matricular a col·legis de Cassà de la Selva i Quart. Vint anys després, el centenar d’escolars que hi ha empadronats al municipi es poden beneficiar dels ajuts d’estudis que l’Ajuntament va crear fa anys i que ha anat incrementant per votació popular. “La línia d’ajuts es crea perquè Llambilles no té escola, lamentablement, i és una manera que l’Ajuntament col·labori amb l’escolarització de la mainada de Llambilles”, remarca l’alcalde, Josep Maria Vidal.

Els ajuts d’estudis formaven part de la llista de propostes que l’Ajuntament de Llambilles posava a votació dels veïns en els pressupostos participatius. “És el poble qui aporta unes idees que després es valoren i acaben sent votades pel mateix poble”, assenyala l’alcalde quant a la filosofia dels pressupostos participatius. “Davant del fet que durant dos anys consecutius havia sortit com la més votada, enguany l’Ajuntament ha decidit incrementar els ajuts d’estudis i excloure’ls precisament dels pressupostos participatius”, explicava Josep Maria Vidal. En aquest sentit, l’alcalde de Llambilles recalca que com que en els pressupostos participatius s’anava votant sempre ho han incorporat al pressupost ordinari. D’aquesta manera, Llambilles destina 25.000 euros a ajuts a les famílies per a material d’estudis. A la convocatòria s’hi pot acollir qualsevol nen o nena en edat d’escolarització obligatòria, fins a l’ESO, empadronat al poble i com a mínim amb un dels progenitors que també hi estigui empadronat.

Els ajuts són de 200 euros per a preescolar i de 180 per a infantil, primària i secundària. Es tracta d’ajuts directes que es destinen a les famílies i que poden fer servir per a llibres o material, i l’únic que han de justificar és l’escolarització del fill en una escola pública o concertada; n’estan exclosos els centres privats. Vidal lamenta el fet, però, de no tenir escola: “Hem fet intents per recuperar el centre amb una escola rural, però Ensenyament no en vol ni sentir a parlar i hem de jugar amb el que tenim.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona