Administracions

Concretat el cartipàs del Consell del Pla de l’Estany

El ple de l’ens certifica l’acord entre ERC, que té la presidència, i Junts i queda permanentment obert a Alternativa Municipalista

Preveu tres dedicacions parcials d’entre el 50% i el 20%

El ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany va beneir ahir amb l’aprovació del cartipàs el pacte entre ERC i Junts per Catalunya, tot i que amb un sí pràctic del segon d’aquests partits i les crítiques de l’únic conseller d’Alternativa Municipalista, Non Casadevall, que és regidor a l’Ajuntament de Banyoles. L’alcalde de Crespià, Xavier Quer, que va ser nomenat vicepresident de l’ens comarcal, va afirmar que estaven “satisfets a mitges”, tot recordant l’àmplia representativitat que les urnes els havien donat al conjunt de la comarca. “Hem decidit ser al govern del Consell Comarcal per responsabilitat, no podíem deixar sense representació els nostres alcaldes”, va dir. Quer va reclamar lleialtat al seu soci de govern i va desitjar sort i encert per a tots dos grups.

Al seu torn, Non Casadevall va remarcar que el seu grup hauria volgut poder participar en el govern del Consell Comarcal, perquè els semblava que es defensava un projecte d’esquerres. Casadevall va marcar les polítiques de mobilitat i la gestió dels residus com els grans reptes que haurà d’afrontar l’ens comarcal durant aquest mandat.

El president del Consell Comarcal, el republicà Francesc Castañer, que també és alcalde de Porqueres, va dir que mantindria sempre la porta oberta a Casadevall perquè se sumi a l’acord de govern. Castañer va reconèixer que l’acord amb Junts per Catalunya no havia estat fàcil i va insistir a destacar que havien intentat que hi fos tothom, en referència a Alternativa Municipalista. “No hem volgut forçar les coses i, per això, hem esperat fins ara al setembre”, va indicar. I hi va afegir: “El Consell Comarcal és una institució de consens i ha de gestionar serveis que els ajuntaments no poden oferir per si sols.” Finalment, va recollir el repte de Casadevall de treballar per millorar la mobilitat i la gestió dels residus. “Calen acords de comarca, vinguin de la línia d’on vinguin”, va concloure.

Sous i dedicacions

El ple va donar llum verd, amb l’abstenció d’Alternativa Municipalista, a les retribucions. Francesc Castañer tindrà una dedicació del 50% al càrrec, amb un sou de 32.000 euros anuals; Ester Busquets, del 40%, amb un sou de 20.000 euros anuals, i Francesc Xavier Quer, del 20%, amb un sou de 12.000 euros –en tots els casos inclouen 14 pagues–. Les indemnitzacions dels consellers sense dedicació oscil·len entre els 250 i els 140 euros.

LES FRASES

El pacte no és transparent i d’últim moment i això ens recorda el tarannà de sempre
Non Casadevall
Portaveu d’Alternativa municipalista
Tenim el suport a les urnes del 75% de la població i havíem de ser al govern
Xavier Quer
Vicepresident del consell comarcal
Estic satisfet pel pacte, però ens falta una pota, la institució està al servei de tothom
Francesc Castañer
President del Consell Comarcal del Pla de l’Estany


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona