Administracions

JOSEP REIG

ALCALDE DE TORTELLÀ (SOM TORTELLÀ - ERC)

“La nostra gestió serà pensant a llarg termini”

LLAR D’INFANTS El nou equip de govern pensa a donar un ús educatiu a l’edifici, però no es volen precipitar a l’hora de prendre la decisió

Un músic banyolí.
Josep Reig Canals (Banyoles, 1965) és el bateria i percussionista de l’orquestra Boogie-Woogie i és el president de l’Associació de Músics Professionals de Catalunya (Musicat). Va ser regidor de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tortellà entre els anys 2007 i 2015, en època de l’alcalde Joaquim Pagès. No milita en cap partit.

Josep Reig va encapçalar la llista de Som Tortellà - ERC, que va guanyar les darreres eleccions municipals en aquest municipi garrotxí. El seu grup té cinc regidors, i l’oposició (Fem Tortellà), dos.

Vostè ja havia estat regidor. Ser alcalde és molt diferent?
Sí, si ets l’alcalde sembla que estiguis a l’ull de l’huracà, tothom es vol dirigir a tu quan en realitat hi ha molts temes que els porten perfectament els altres regidors. En els pobles petits, la figura de l’alcalde és un referent per a la gent.
Entre els temes pendents que s’arrosseguen de fa temps hi ha la llar d’infants. La podran obrir, finalment?
A curt termini no. És una qüestió econòmica. Primer hem de mirar si tenim la demanda suficient per atrevir-nos a fer el pas i, després, mirar si tenim prou recursos. No hem de tenir pressa, no ens podem precipitar. Ja sé que fa molts anys que està feta. Però quan la vam tenir acabada vam entrar de ple en la crisi, es van retirar les ajudes i no ens vam atrevir a obrir. Crec que hi ha d’anar un equipament públic relacionat amb l’educació. Si ha de ser una llar d’infants o un altre tipus de servei és el que volem explorar.
L’anterior consistori va fer una proposta de reordenació del trànsit, però la va retirar per l’oposició dels veïns. Insistiran en aquest tema?
Ara els carrers del nucli antic són de doble direcció però en gairebé tots només hi passa un sol vehicle. D’altra banda, si féssim direccions úniques hauríem de fer moltes excepcions perquè hi ha veïns que l’entrada al garatge la tenen encarada de tal manera que només hi poden accedir en una determinada direcció. L’única solució al problema de la circulació a Tortellà és que la gent aparqui bé. Si es fessin servir els aparcaments que hi ha a les entrades del poble, en lloc de voler anar en cotxe a tot arreu, segurament els problemes es reduirien molt. Mirarem de fer una campanya de conscienciació.
L’assignatura més important d’aquest mandat, quina és?
Tenint en compte la situació d’incertesa política, econòmica i social de tot el país, no ens volem posar reptes concrets molt grans, però sí objectius de futur. Pensar on volem arribar com a poble, que les decisions que prenguem, per petites que siguin, s’emmarquin en un projecte més ampli, no fer coses disperses que acabin formant un popurri. Volem fer una gestió pensant a llarg termini, per exemple, en completar la renovació del clavegueram, o en reaprofitar la zona d’hortes; preservar el subministrament d’aigua; repensar la zona esportiva; veure si podem millorar el centre de dia; a la sala de lectura potser li hem de donar més usos... I, és clar, hem de saber recollir les inquietuds de la gent per donar-los facilitats, i alhora, gestionar bé el dia a dia.
Estan sense secretari des de fa uns mesos. Ho podran resoldre aviat?
Hi va haver una convocatòria al juliol. S’hi van apuntar deu candidats però només tres van fer la prova i va sortir deserta perquè no vam trobar la capacitació suficient. Tenim la intenció de crear una agrupació amb Montagut i Oix, que es troba amb el mateix problema, per fer una convocatòria conjunta i compartir el secretari o secretària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona