Administracions

El TSJC fa aturar el prolongament de la C-32 cap a Lloret

L’alt tribunal dona la raó als ecologistes sobre mancances en l’estudi ambiental

La Generalitat ho acata però farà recurs

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fet aturar cautelarment, a través d’una interlocutòria, les obres de prolongament de l’autopista C-32 en el tram en què passaria a ser carretera convencional entre Blanes i Lloret de Mar. L’alt tribunal ha estimat els arguments esgrimits per diverses entitats ecologistes, entre les quals hi ha la plataforma Aturem la C-32, SOS Costa Brava, Naturalistes de Girona i la Iaeden. I la secció tercera de la sala contenciosa administrativa considera que hi ha diverses mancances en l’estudi ambiental del projecte –“no sembla complet ni suficient”–, respecte a la llei de canvi climàtic promulgada per la Generalitat.

Entre els detalls que han impugnat els grups conservacionistes, hi ha l’absència del càlcul d’emissions de CO2 derivades del trànsit de vehicles per la nova via, i deficiències en les mesures per resoldre la inundabilitat en situacions extremes, d’avingudes d’aigües torrencials en períodes de fins a “100 o 500 anys, en diversos eixos i camins”, una qüestió que hauria d’haver validat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). En aquest sentit, també s’alerta de cursos fluvials que quedarien tallats per la via, sense solució de continuïtat per al seu desguàs.

La mesura judicial farà que els preparatius de les obres i les tales d’arbres se suspenguin, tot i que no impedeix que el projecte avanci si es corregeixen les deficiències. Des de la Generalitat, anunciaven que compliran amb l’aturada, però estudien presentar-hi un recurs, consideren que el projecte complia els requisits ambientals i defensen que “és de gran importància per a la millora de la connectivitat al territori”.

Els opositors, satisfets

Malgrat tot, la plataforma Aturem la C-32 va rebre amb satisfacció la interlocutòria i es conjura per “seguir fent pedagogia” per defensar els paratges on fa prop d’un mes i mig han lluitat sobre el terreny per denunciar l’impacte de l’obra sobre els boscos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona