Administracions

Narcís Deusedas recorre contra Palau-saverdera, que li reclama 66.337 euros

L’exalcalde nega haver actuat malament i interposa un recurs administratiu

El ple va aprovar reclamar-li aquesta quantitat per danys econòmics causats

“És una mentida; he presentat un recurs administratiu a l’Ajuntament i, si no retiren aquest expedient, seguiré amb els passos que facin falta”, diu Narcís Deusedas. Aquesta és la valoració que fa l’exalcalde de Palau-saverdera de la decisió aprovada en el ple del mes de novembre de reclamar-li 66.337 euros per danys econòmics causats al municipi. L’expedient que apel·la a la responsabilitat patrimonial de l’exalcalde es va aprovar amb els cinc vots favorables de l’equip de govern (GdP-AxT), que encapçala l’alcaldessa, Isabel Cortada, i els tres vots en contra de l’oposició (el PDeCAT, grup a què pertany Deusedas i que no va assistir a aquell ple al·legant motius de salut).

El litigi neix pel pagament d’una factura a què s’han sumat interessos (els 66.337 euros), per la instal·lació de dos ascensors en uns edificis de protecció oficial que va construir la fundació privada Família i Benestar Social a la plaça de la Constitució. L’Ajuntament ha hagut d’acatar els requeriments de la fundació, però considera que el deute no està acreditat enlloc. El govern municipal entén que va ser una decisió unilateral de l’exalcalde, ja que l’únic justificant que presenta la fundació és una carta datada del 2008 en què Deusedas es comprometia a assumir aquest cost. “Va ser un tràmit que vaig fer de comú acord amb les administracions corresponents; i a més estem parlant d’ascensors per a persones discapacitades, no es podia negar”, diu avui l’exalcalde. Deusedas es referma en les seves explicacions assegurant que si l’Ajuntament no arxiva aquest expedient ho portarà al terreny judicial. “Ja està bé de buscar-me permanentment les puces”, hi afegeix Deusedas.

Alternança conflictiva

L’alcaldessa, Isabel Cortada, confirma que el recurs administratiu de l’exalcalde ha arribat a l’Ajuntament i que els serveis jurídics corresponents ho estan estudiant per prendre una decisió respecte a això. “S’està valorant i evidentment seguirem sempre el que ens diu la llei”, declara l’alcaldessa.

L’actual govern municipal va entrar a l’alcaldia el 2015 després de 36 anys ininterromputs amb Narcís Deusedas com a alcalde. L’alternança va posar sobre la taula diverses discrepàncies entre l’exalcalde –avui en l’oposició– i el nou govern. Entre els temes més conflictius hi va haver unes dietes per despeses antigues que va reclamar Deusedas i que el nou govern no va voler pagar (els jutges van donar finalment la raó a l’Ajuntament). Altres discrepàncies encara estan pendents a Antifrau, en fase d’investigació, a iniciativa de l’actual govern.

LES FRASES

És una mentida; he presentat recurs i un escrit; si no retiren l’expedient, seguiré fins on faci falta
Narcís Deusedas
Regidor, exalcalde de palau-saverdera
Els assessors jurídics de l’Ajuntament estudien el recurs i seguirem la via que ens marca la llei
Isabel Cortada
Alcaldessa de Palau-saverdera

LA DATA

2008
Narcís Deusedas
, llavors alcalde, hauria firmat una carta comprometent-se a pagar la instal·lació de dos ascensors


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona