Administracions

L’estació transformadora de Palau-saverdera anirà a terra per desig dels veïns

Ha estat la proposta més votada en el primer pressupost participatiu del municipi

En total seran quatre actuacions que sumaran 35.000 euros

L’enderroc de l’estructura de l’antiga estació transformadora de can Lluent, a Palau-saverdera, ha estat la proposta més votada en el primer pressupost participatiu organitzat al municipi. L’estructura ja no conté cap instal·lació elèctrica ni té cap funció, i la seva demolició respon a una necessitat estètica, que potenciarà l’emblemàtica torre de les Hores, de planta quadrada, situada a tocar. L’enderroc té un pressupost de 7.500 euros.

A més d’aquesta demolició, tres actuacions més han estat escollides com a prioritàries pels veïns: la creació d’un itinerari saludable a la part planera del terme (6.700 euros); posar una font a la pista poliesportiva (2.200 euros), i repavimentar la plaça Catalunya (18.600 euros). En total, aquestes actuacions sumaran un import de 35.000 euros, que és la partida que havia estat assignada per a aquest primer pressupost participatiu i que representa pràcticament la meitat dels 71.625 euros previstos en el capítol d’inversions municipals.

El procés va començar a final d’octubre de l’any passat, amb la fase de presentació de propostes. Se’n van recollir un total de 142 que van ser analitzades pels serveis tècnics de l’Ajuntament. Després de descartar les propostes inviables i d’agrupar les que estaven duplicades, en van quedar 26, que van passar a la fase següent. El mes de febrer passat, una sessió de treball al centre cívic va servir per prioritzar les propostes i triar les nou que van passar a la fase final de votació.

Un total de 133 persones van votar entre el 24 d’abril i el 13 de maig per triar les propostes guanyadores entre les nou que havien arribat a la final. Per internet (76 persones), o fent ús de les urnes que hi havia repartides pel poble (57 persones). Com que cada persona podia votar més d’una proposta, es van repartir 356 vots, 74 dels quals van ser per la demolició de l’antiga estació transformadora. Per organitzar aquest procés, l’Ajuntament va disposar de l’assessorament de la consultoria Neòpolis.

La regidora de Participació Ciutadana, Paulina Calvo (Gent de Palau-AM), considera que aquesta primera experiència ha estat molt positiva: “Hi ha hagut una participació per sobre de l’habitual en municipis com Palau-saverdera, en totes i cadascuna de les fases. La participació en la fase de propostes va superar les nostres expectatives. Som optimistes de cara a processos futurs.”

LA XIFRA

35.000
euros
és l’import destinat al primer pressupost participatiu, dels quals 7.500 seran per a l’enderroc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona