Administracions

Tretze ajuntaments gironins, amb el segell de transparència

Tretze ajuntaments gironins han estat reconeguts amb el segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Es tracta d’un certificat que atorga anualment la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza a les administracions públiques locals, diputacions, consells comarcals i ajuntaments a partir del compliment de 52 indicadors que avaluen la qualitat de la informació que es publica des del web municipal.

Els municipis de la demarcació premiats amb el segell han sigut: Llagostera (100%); Cassà de la Selva (100%); Sant Gregori (98,08%); Palau-Saverdera (98,08%); Girona (98,08%); Canet d’Adri (94,23%); Roses (92,31%) Riudellots de la Selva (90,38%); Riudaura (90,38%); Anglès (88,46%); L’Escala (88,46%); Celrà (86,54%); Lloret de Mar (86,54%); Puigcerdà (86,54%) i Bescanó (82,69%). També s’ha valorat i puntuat els següents municipis: Banyoles (73,08% ); Sant Hilari Sacalm (71,15%); Palafrugell (71,15%);Riells i Viabrea (69,23%); Olot (63,46%); Hostalric (61,54% ); Blanes (61,54% ; Sant Joan les Fonts (55,77%);Torroella de Montgrí (53,85%); Castell-Platja d’Aro (53,85%) Palamós (51,92%) ; Sant Feliu de Guíxols (51,92%) Les Preses (51,92%) i Calonge 50,00%. Per a obtenir el segell cal assolir unes puntuacions superiors al 75% d’indicadors tenint en compte les diferents franges de població dels municipis.

Llagostera i Cassà

Llagostera i Cassà de la Selva són els dos únics municipis gironins que han rebut el segell amb el compliment del 100% dels indicadors, dels 19 municipis que l’han rebut a tot Catalunya.

Consell del Gironès

Amb un 91,84% de transparència, el Consell Comarcal del Gironès és l’únic de tota la demarcació que aconsegueix el segell i el segon a l’àmbit de Catalunya (només l’Alt Penedès el supera, amb un 93,88%). L’any passat ja va aconseguir el segell amb 89,80% i enguany s’ha treballat per tal de millorar aquest índex.

L’acte d’entrega del guardó es va realitzar dimecres al vespre a la sala d’actes del rectorat de la UAB. A l’acte hi va assistir Quim Roca, vicepresident del Consell Comarcal del Gironès, que va recalcar que s’ha fet molta feina per assolir aquest resultat però que queda encara feina per fer. Per això, Roca va manifestar que la intenció de l’equip de govern és de continuar treballant en la línia de transparència i de fer arribar els diferents serveis que ofereix el consell a la ciutadania de manera clara, amena i el màxim d’accessible.

La Diputació de Girona també va rebre el segell amb un 87,23% dels criteris avaluats. Aquest és el segon any que el segell Infoparticipa avalua i reconeix la comunicació de les diputacions. El vicepresident de la Diputació, Fermí Santamaria, va recollir el guardó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona