Administracions

ADMINISTRACIONS

La Pera se suma al servei comarcal mancomunat de recollida de residus i ja hi ha cinc pobles

El Consell diu que els municipis adherits se situen entre els que més reciclen, amb un 60% de selectiva

L’alcaldessa valora que s’han estalviat la complicació de preparar el concurs

La Pera s’ha incorporat a partir d’aquest febrer als municipis –cinc– que reben el servei integral de recollida de residus municipals que ofereix el Consell Comarcal als consistoris de la comarca, i que fins ara ja es prestava en quatre pobles més –Ullà, Verges, Parlavà i Gualta–. L’alcaldessa, Lluïsa Teixidor, explica que en termes pràctics el canvi de prestador del servei no implicarà canvis per als veïns, però defensa la delegació pel fet que la concessió expirava i s’han “estalviat les complicacions i tràmits burocràtics de convocar un concurs públic”, amb pocs avantatges en tractar-se d’un municipi amb menys de mig miler d’habitants censats.

Fora de la continuïtat aparent, el nou concessionari implementarà les noves mesures tecnològiques, com ara el sistema de pesatge tant per a la fracció rebuig com per a l’orgànica, amb seguiment per GPS i dades de tots els contenidors recollits, també els de paper, vidre i envasos. El seguiment permet identificar els punts de generació i incidir on no es fa prou reciclatge, amb la possibilitat d’introduir a llarg termini penalitzacions i bonificacions en funció dels quilos generats i el volum de recuperació. El sistema, però, dona fruits: Verges ha recollit 6 tones més de material reciclable respecte a l’any anterior, Ullà ha augmentat el 7,5% l’índex de reciclatge, Parlavà un 5,75% i Gualta un 6,77%, situant-se en els millors dels municipis de la comarca, amb un 60% de recollida selectiva.Per avançar encara més en la millora del reciclatge a la comarca, en els pròxims mesos s’implantarà la recollida porta a porta a Verges, amb l’objectiu que es vagi ampliant a altres municipis en convivència amb altres models de recollida.

LA XIFRA

60
per cent
de recollida selectiva s’ha assolit als quatre pobles adherits fins ara al servei mancomunat de residus del Consell Comarcal.

Begur recicla el doble porta a porta

La recollida selectiva de residus s’ha doblat el darrer any a Begur, i ha passat d’un 22 a un 45%, amb la implantació del servei porta a porta en una part del municipi, segons l’estudi de l’evolució del servei elaborat per l’àrea de Medi Ambient. Amb aquesta ampliació i la supressió de les àrees d’aportació amb contenidors convencionals, l’alcalde, Joan Loureiro, està convençut de superar les previsions normatives que marquen la Comissió Europea i la Generalitat de cara al 2020, que són d’un 50 i un 60% respectivament.

“Hem d’arribar-hi, sí o sí, i amb les àrees no s’hi arriba” ha manifestat l’alcalde, conscient que amb aquest servei també hi ha un estalvi econòmic. L’any 2016, el preu d’entrada de cada tona de residus sense triar a l’abocador era de 24,5 euros, però el 2020 la Generalitat marca una tarifa de 47 euros. “Per això hem d’arribar al mínim de tones possibles”, sosté Loureiro.

L’ampliació del servei porta a porta continua pels sectors de Mas Prats i la Xarmada-Mas Gispert, on s’eliminen les àrees d’aportació. I s’estendrà a la resta, amb l’excepció d’alguns llocs on l’orografia fa impossible el servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona