Administracions

Malestar entre alcaldes del Baix Ter amb Carreteres

Els dos xocs a l’encreuament de la C-31 amb l’Escala, a la Tallada, fan que es recordi el compromís del giratori

Dos accidents de trànsit en menys de vint-i-quatre hores a la C-31, a l’encreuament que porta a l’Escala, ha reactivitat el malestar d’alcaldes del Baix Ter. Aquests recorden al Departament de Territori i Sostenibilitat les actuacions pendents per fer durant el 2017, com ara el giratori en aquesta zona, un punt negre d’aquest sector. Dijous a la tarda i divendres al matí hi van tenir lloc dos accidents importants.

Els alcaldes de Torroella i Verges, Josep Maria Rufí i Ignasi Sabater, són conscients que encara s’està en termini, però veuen necessari recordar a la Generalitat que ja han passat vuit mesos des que va prendre el compromís i que el rellotge avança. El compromís que va prendre el departament va ser d’invertir 20 milions d’euros per millorar la seguretat a la xarxa viària del Baix Ter des d’aquest mateix any fins al 2020.

Més accidents

Aquesta intersecció és un punt calent. Dijous a la tarda sis persones van ser ateses per un xoc entre un cotxe i un autobús. La col·lisió va ser lateral per fregament entre el vehicle i l’autobús. Com a conseqüència, el conductor del turisme va haver de ser excarcerat pels Bombers. Van ser atesos, a més, sis dels nou passatgers de l’autobús, dels quals un va resultar ferit de gravetat. Ahir al matí va tenir lloc un segon xoc, al mateix punt.

LA XIFRA

2
accidents
en menys de vint-i-quatre hores van tenir lloc a l’encreuament de la C-31 amb l’Escala.

Un compromís de més de 20 milions d’euros

La petició que van fer els alcaldes, liderats per Torroella de Montgrí, vol posar fi a les greus i històriques deficiències de seguretat que presenten dues rutes molt transitades i amb una elevada accidentalitat, com són les de la Pera a Gualta (GI-642 i GI-643) i la que porta a Girona per Medinyà, Verges i Ullà (Gi-633 i Gi-634 i un tram de la C-31, on hi ha el perillós encreuament amb la carretera de l’Escala. El compromís del Departament de Territori i Sostenibilitat és d’invertir 20 milions d’euros per millorar la seguretat a la xarxa viària d’ara fins al 2020. L’alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, va recordar ahir a la tarda que la conselleria va dir que les obres es farien el 2017: “Encara estem en termini, però no volem que es retardin”, va destacar, i va afegir que tots esperen que aquest es faci efectiu, posant com a exemple aquest punt negre viari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona