Administracions

comarques

lluçanès

El pla pilot per al Lluçanès retorna el consens entre els tretze municipis

La proposta torna la unitat al territori i es veu com la manera més factible per començar a treballar com a comarca

Alguns pobles volen més detalls

En la trobada d’alcaldes i alcaldesses del Lluçanès que es va fer dimecres al vespre es va valorar la proposta de prova pilot de funcionament comarcal que ha fet arribar el Departament de Governació al territori i que el grup de Junts pel Sí ha entrat al Parlament de Catalunya. La principal conclusió que es va extreure és que tots tretze municipis veuen amb bons ulls aquesta opció, i la voluntat de tirar-la endavant va quedar plasmada en un escrit que resumia les idees de la reunió: “És una proposta inclusiva per cosir el territori, una proposta plena d’oportunitats i oberta a omplir-la de continguts”, remarcava el text que es va consensuar.

En aquesta línia, l’alcalde d’Olost i ferm defensor d’intentar encabir les poblacions del Lluçanès on va sortir el no en la consulta en un funcionament comarcal diferent, Josep Maria Freixenet, remarca que el pla pilot que es proposa “no expulsa ningú i inclou tothom. Les altres fórmules o eren excloents o impositives i, en canvi, aquesta és unitària i això és molt important. Ens garanteix un finançament i poder oferir més serveis a la gent del Lluçanès, que és el que volem”.

Des de Prats de Lluçanès, l’alcalde i president del consorci, Isaac Peraire, confirma que la proposta va generar unanimitat però matisa alguns aspectes i lamenta no disposar de més informació: “Que al Lluçanès es faci un pla pilot comarcal és el que hem demanat des del primer dia, i ens sembla perfecte. Ara bé, amb això no n’hi ha prou. Des de Prats diem que volem que quedi legislat i que es faci un tràmit parlamentari que ho regularitzi”, diu Peraire tot recordant que la creació d’un ens comarcal “no és un desig d’algú ni vol satisfer aspectes emocionals. Ho volem fer perquè som 13 pobles petits que, si treballem junts, ho farem tot millor”.

Un calendari que es mou

Amb l’acord embastat, caldrà que cada municipi aprovi l’entrada al pla pilot a través del ple municipal, segons expliquen des de Governació: “Si hi ha voluntat es podria engegar en breu i començar a oferir serveis a la població. Si hi ha gent que hi posa pegues, malament”, conclou Freixenet.

LES FRASES

Aquesta opció no expulsa ningú i inclou tothom. Les altres o eren excloents o impositives
Josep Maria Freixenet
Alcalde d’Olost
Ens sembla bé però no n’hi ha prou. Volem que quedi legislat i que el Parlament ho regularitzi
Isaac Peraire
alcalde de prats i president del consorci del lluçanès


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona