Administracions

JOSEP LARA

ALCALDE DE GUARDIOLA DE BERGUEDÀ (CIU)

“El monestir és la joia de Guardiola”

“Les prioritats són el centre de dia i la sala polivalent”

“Ha de ser un equipament cultural important”

“Ens ho hem de creure, no mirar-nos el melic, ajuntar-nos i fer un Alt Berguedà potent”

Quina és la prioritat d'aquest mandat?
Una és el projecte compromès des de la campanya electoral: el centre de dia de la gent gran. I una altra és la sala polivalent que ha de substituir el pavelló, que es va demolir per problemes estructurals.
En quin moment es troben?
La sala polivalent és un projecte realitzable, que haurem de batallar per fer-lo durant els dos anys vinents. Penso que ens en sortirem. A nivell econòmic podem demanar subvencions a la Diputació. El centre de dia és més complicat. A nivell d'obres està avançat i només falta el mobiliari i la calefacció, però cal que la Generalitat ens doni algunes places públiques. Demanem que tingui en compte Guardiola i ens concedeixin deu o quinze places. Si no, haurem de buscar fórmules imaginatives per poder posar en funcionament el centre de dia i ser competitius en els preus.
Econòmicament els projectes són assumibles?
Sí. I tenim la gran sort que la Diputació obre les meses de concertació per tirar endavant els projectes de legislatura. Econòmicament tenim la possibilitat de fer-ho i haig de dir que ho farem sí o sí. La sala polivalent és una mancança perquè som un poble petit però sense pavelló hem de llogar una carpa per fer el ball de festa major per exemple. Serà una sala modesta, una pista coberta.
Durant la campanya va prometre la figura del regidor de guàrdia. S'ha fet?
El nostre telèfon el té tothom , som molt accessibles i d'aquesta manera hem aconseguit crear aquesta figura, encara que no ho hem fet sobre el paper
Quins plans tenen per al monestir de Sant Llorenç?
El monestir és la joia de Guardiola, l'edifici més emblemàtic i més estimat. Tenim la possibilitat de donar-li cara i ulls, de fer--hi activitats. La Diputació ha fet una tasca molt bona de millora. Ara quedaria una última fase per posar-hi els serveis, que estem a punt de tirar-ho endavant. Durant aquest mandat el monestir s'acabarà de restaurar. Hem de fer que no només tingui usos religiosos sinó que sigui un equipament potent a nivell cultural. Cal dinamitzar el monestir. És el gran desconegut, i a través de la cultura el donarem a conèixer.
Què cal fer amb les cues del cap de setmana a la C-16?
Durant la setmana funciona bé però és cert que els caps de setmana la carretera no engoleix el transit exagerat que hi ha. A mi m'encantaria una autovia però sóc conscient que la Generalitat no farà aquesta inversió i com a pas previ o com a solució a mitges em conformaria amb la solució del 2 carrils més 1.
També s'ha reclamat una millor connexió amb el Ripollès...
Sí, històricament el Ripolles i el Berguedà hem tingut molta relació econòmica però en els últims 20 anys la carretera ha quedat molt antiquada. Donaria aire a l'Alt Berguedà, que ens convé molt que ens comencem a creure que això del turisme té futur, i una millor connexió amb el Ripollès crearia sinergies.
Què cal fer turísticament a l'Alt Berguedà?
Ara, a nivell municipal ens ho creiem de debò. I l'Alt Berguedà, per influència del Cadí-Moixeró i gràcies al paisatge que tenim, el turisme funciona bé. Què ens falta? Doncs un pas més endavant. Ens ho hem d'acabar de creure entre tots plegats, no mirar-nos el melic i ajuntar-nos amb l'objectiu de fer un Alt Berguedà potent. Per exemple, oferint un paquet de viatge que posi a l'abast tots els recursos que tenim perquè el visitant vegi que li queden coses per veure i que tingui ganes de tornar.
Quin ha de ser el paper dels ajuntaments en el procés d'independència que viu Catalunya?
Com a administració més propera ha d'escoltar la gent, i el que demana és més llibertat per governar-nos i més recursos per a polítiques locals, i això passa per tenir millor les finances. En l'espiral que hem entrat difícilment es milloraran les coses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona