CiU demana empara al delegat de la Generalitat perquè l'Ajuntament de Susqueda els nega informació

El conflicte està al jutjat i la Diputació es nega a defensar el consistori

Casadesús va afirmar ahir que havien demanat «la intercessió» de Martinoy perquè forci l'Ajuntament a «complir la llei». «Tenim una sensació d'impotència i frustració davant la impossibilitat que el regidor pugui fer correctament la seva feina», va denunciar el president de CDC a Girona. Ortín, l'únic regidor que té CiU a Susqueda –aviat n'hi haurà un altre, arran de la dimissió d'un regidor del govern–, va assenyalar que havia demanat diverses llicències d'obres i expedients d'habitatges i llicències d'obertura d'establiments de membres de l'actual i de l'anterior equip de govern, però que l'Ajuntament no els ho vol donar. Ortín va recordar que el Síndic de Greuges ja li ha donat la raó.

CiU també va anunciar ahir que els serveis jurídics de la Diputació no han volgut defensar el consistori en aquest afer davant del jutjat contenciós administratiu en el qual Ortín ha denunciat el cas. Des de la Diputació es va informar que s'havien «apartat del procés» per dos motius: primer perquè el demandant és regidor del consistori, i segon, que «no hi ha suficient fonament jurídic per a la defensa».

Arran d'aquest fet, el consistori ha cercat un altre lletrat perquè els defensi. La primera tinent d'alcalde, Eva Viñolas, va assenyalar que estan en espera que la Diputació els digui «quins documents poden donar», tot i que segons la institució ja se'ls ha comunicat que «tots», i s'han tramès diverses sentències com a exemple al consistori. Viñolas va reiterar que Ortín col·lapsa l'Ajuntament amb les seves demandes i que fa un mal ús de la informació que se li dóna. També va recordar que Ortín tenia de termini «fins al 3 de novembre» per enderrocar una edificació il·legal que té al veïnat del Coll i encara «no ho ha fet».

Martinoy, per la seva banda, no va valorar el contingut de la demanda, i va assenyalar que la petició «seguirà el tràmit ordinari».

S'acaba la treva

La roda de premsa de CiU va arribar després de dues reunions entre associacions representatives dels dos bàndols en què està dividit el municipi per intentar assolir un acord per tornar la pau al poble. En principi n'hi havia una altra prevista per aquest mateix divendres, però aquest moviment de CiU i la carta que l'associació de veïns de Susqueda ha enviat recentment al consistori fa pensar en què l'intent d'arribar a una entesa està en via morta. L'associació de veïns de Susqueda, que té com a president el número dos de CiU en les passades eleccions, Alberto Marcos, va enviar una missiva a principis de mes a l'equip de govern en què afirmava que després d'un procés de debat s'havia decidit que «no es retiraran» les nombroses denúncies presentades contra el govern municipal «fins que l'Ajuntament no mostri una actitud més democràtica i ètica» amb els temes que s'havien tractat, com ara el conflicte pel rebut de l'aigua, la pedrera i la transparència pel que fa a la informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona