Administracions

A Castellfollit no hi ha espai per a la bandera espanyola

L'equip de govern argumenta que no té edifici oficial per complir el requeriment de la Subdelegació del Govern de penjar-la

L'Ajuntament està de lloguer en un pis de manera provisional

Estar de lloguer en un pis d'un propietari privat de manera provisional i no tenir dependències municipals no ha estat prou argument per al jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona, que ha ratificat a l'Ajuntament de Castellfollit l'obligatorietat de penjar la bandera espanyola “en un lloc destacat, visible i d'honor”. Aquest jutjat ha estimat favorablement el recurs interposat el juliol del 2015 per la Subdelegació del Govern, que, basant-se en informes de la Guàrdia Civil, va denunciar que la bandera espanyola no onejava “diàriament i amb caràcter de permanència” a l'edifici consistorial tal com mana la llei.

El govern local, doncs, no ha pogut fer entendre ni al jutjat ni als representants de l'administració espanyola que el local que ara ocupen no és susceptible de penjar-hi cap bandera, perquè és d'un particular, no és oficial, com tampoc no ho és encara el nou ajuntament que s'esta acabant de construir. Respecte al fet de si la insistència de la subdelegació pot atribuir-se a l'estelada que hi ha al balcó de l'edifici que ha de ser l'ajuntament, l'alcalde, Miquel Reverter (ERC), ha explicat que l'han penjat els operaris encarregats de les obres, perquè els treballs s'han completat i cap d'ells ha pres mal.

El pis on hi ha les dependències municipals provisionalment està situat a sobre d'una oficina d'una entitat bancària, a l'antiga travessera de l'eix pirinenc. L'espai és tan reduït que les sessions plenàries s'han de celebrar a la biblioteca del poble.

Reverter ha recordat que la comunicació és en resposta a l'al·legació que es va formular al primer requeriment i no pas una comunicació de la Subdelegació del Govern a Catalunya. L'alcalde ha avançat que no presentaran cap recurs al contenciós administratiu –la llei preveu aquesta possibilitat–. “Esperarem l'execució de la sentència i demanarem un aclariment sobre com s'ha de dur a terme”, ha indicat, remarcant que ni les dependències provisionals ni les noves tenen la consideració d'edifici oficial.

Com molts altres municipis catalans, Castellfollit va aprovar el 2012 una moció en què declarava el municipi “territori català lliure i sobirà”. La reacció la Subdelegació del Govern va ser també la impugnació de l'acord de ple perquè el va considerar nul, atès que –segons la llei reguladora de bases de règim local– un ajuntament no té competència per dictar un acord d'aquesta mena.

LA FRASE

No tenim la voluntat de penjar la bandera, però és que a més no sabem com complir la sentència
Miquel Reverter
Alcalde de Castellfollit de la roca

LA DATA

22.07.15
és el dia en què
la Subdelegació del Govern va interposar el recurs al contenciós administratiu.

LA FRASE

És quasi indecent que la Subdelegació del Govern es preocupi de si pengem la bandera
Miquel Reverter
Alcalde de Castellfollit de la Roca


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona