Societat

Colera aposta per recuperar el rem i el llagut tradicional

Diumenge es farà la primera regata popular mar d'amunt

El municipi vol crear un centre d'interpretació del llagut

Pas endavant de Colera per tornar a potenciar el rem i el llagut tradicional català a l'Alt Empordà. Demà, diumenge 28 d'agost, se celebrarà la primera regata popular mar d'amunt a la badia de Colera. A partir de les deu del matí, tripulacions dels pobles de Colera, Roses, el Port de la Selva i Empuriabrava participaran en una competició que pretén recuperar l'esperit de les regates que es van celebrar a Colera durant més de quinze anys, fins a la meitat de la dècada passada; així com també, anant més enrere en el temps, les curses que es feien entre pescadors al llarg de la costa catalana per portar el peix abans a la costa i poder-lo vendre a més bon preu. Després de la cursa es farà una botifarrada popular a la sala polivalent de l'entrada del poble.

Fa un any l'Ajuntament de Colera i voluntaris de l'Associació Som-hi de Colera van recuperar l'embarcació, amb la col·laboració de l'artista Carles Bros, que va repintar el llagut. L'objectiu és potenciar la pràctica del rem en llagut català, molt arrelada a aquest poble –un dels impulsors de les primeres competicions, a finals dels vuitanta– i que ha unit tradició i esport al llarg de bona part de la costa catalana i la Catalunya del Nord.

Centre d'interpretació

L'Ajuntament de Colera ha habilitat un espai al centre cívic del poble destinat a convertir-se en un centre d'interpretació del llagut tradicional català. D'entrada, s'hi han col·locat els principals trofeus aconseguits pels equips del poble durant gairebé dues dècades, i la voluntat és exposar-hi un recull de fotografies.

En col·laboració amb l'Associació Som-hi, s'han començat a fer xerrades i activitats vinculades a la promoció del rem en llagut tradicional català, en el vessant més lúdic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia