El Bloc de Castelló lliurarà el seu guardó d'Or a Vicent Pitarch

La formació nacionalista reconeix el treball diari de dignificació de la llegua i del País del filòleg i sociolingüista

La Secretària Local del Bloc de Castelló, Ali Brancal, ha anunciat avui que el col·lectiu lliurarà el guardó Bloc d'Or al filòleg i sociolingüista Vicent Pitarch, en un acte que tindrà lloc al Centre Cultural Valencià La Nau el proper divendres dia 30. Aquest guardó va ser instaurat per l'Executiva Local de la formació per premiar trajectòries de persones o associacions que s'han significat per la defensa de la cultura, el medi ambient i la identitat del País Valencià.

Segons Brancal «la concessió d'aquest guardó a Vicent Pitarch, ve a representar el reconeixement públic que els nacionalistes de Castelló li retem a una persona que ha treballat i treballa, dia a dia, per la dignificació del valencià i el País Valencià. Des de la seua activitat política, fins a l'estrictament científica o la divulgativa, aquest treball constant ha rebut continus reconeixements, i ara volem ser els seus companys de Castelló qui els afegim».

Activista polític

Pitarch és membre de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i delegat al País Valencià de l'Institut d'Estudis Catalans. Ha escrit nombroses obres sobre la llengua catalana i té una activa tasca docent i de divulgació. A més a més, fou un dels destacats membres d'Esquerra Independent de Castelló, formació de caire nacionalista per la qual Pitarch va ser regidor a l'Ajuntament de Castelló; posteriorment, EIC s'integrà en la Unitat del Poble Valencià, partit que més endavant sumaria per constituir el Bloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.