Salut

Salut invertirà 2,6 milions en l'hospital de Viladecans

La partida servirà per millorar alguns serveis i reforçar la plantilla mentre no s'ampliï el centre

Comín reitera que les obres començaran l'any vinent

El Departament de Salut invertirà 2,6 milions d'euros a millorar els serveis i a reforçar la plantilla de l'hospital de Viladecans mentre no s'ampliï el centre. Així ho va assegurar ahir el conseller de Salut, Toni Comín, en una visita que va fer a l'hospital, on es va comprometre a destinar 1,5 milions a habilitar una àrea d'intervencions a la tercera planta, amb tres noves sales per a endoscòpies i una nova sala d'operacions de cirurgia ambulatòria. També va assegurar que s'invertiran de forma imminent 1,2 milions per incorporar nou personal i millorar la formació de la plantilla actual.

Més concretament, 585.000 euros serviran per crear la nova zona d'intervencions, i la resta de diners serviran per equipar-la. La previsió és que la nova sala d'operacions i les sales d'endoscòpia estiguin operatives abans que acabi l'any. Pel que fa al reforç de la plantilla, la directora de l'hospital, Montserrat Oliveras, va assenyalar que els diners serviran per reforçar el número de professionals i també per “donar estabilitat a la plantilla, incrementar l'activitat i garantir la formació”. Ni Oliveras ni Comín, però, van concretar-ne els detalls.

Pel que fa l'ampliació, unes obres llargament reivindicades pels cinc municipis als quals l'hospital dóna servei, Comín va reiterar el compromís de començar-les l'any vinent. Ara s'està redactant el projecte executiu, que ha d'estar acabat abans que acabi l'any. Si es compleixen les previsions, el centre estarà enllestit a final del 2020. El conseller va assegurar que, ara sí, s'han desencallat definitivament unes obres que han estat objecte de reiterats anuncis, incomplerts pels diferents governs, amb la conseqüent indignació dels municipis afectats.

Convergència del Baix Llobregat, d'altra banda, va començar ahir una campanya informativa per explicar el nou hospital, que implicarà, segons Salut, una inversió aproximada de 47 milions d'euros.

LA FRASE

Els diners serviran també per donar estabilitat a la plantilla, incrementar l'activitat i garantir la formació
Montserrat Oliveras
Directora de l'hospital de Viladecans


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia