Societat

'Transrius' de Lleida a Canet del Rosselló

Un camí transfronterer resseguirà el curs dels rius Segre i Tet

Puigcerdà i el Soler al Rosselló volen col·laborar en matèries de polítiques socials, escolars, esportives i medi ambient

Un camí transfronterer que vorejarà els rius Segre i Tet, anomenat Transrius, unirà Lleida i Canet del Rosselló. Així ho va anunciar François Calvet, batlle del Soler (Rosselló) en una trobada amb l'alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira. Els dos alcaldes van anunciar una propera reunió a Puigcerdà dels dos municipis per “reforçar aqueixa cooperació transfronterera en matèries de polítiques socials, escolars, esportives i medi ambient”.

Puigcerdà i El Soler (Rosselló, Catalunya Nord) estan agermanats i mantenen activitats conjuntes des fa una colla d'anys amb l'eix central de la cultura catalana. Recentment l'alcalde cerdà Albert Piñeira i una delegació d'associacions culturals de la seva població van participar a la Festa dels Bunyols del Soler, al Riberal rossellonès.

Aquest agermanament “és molt important ja que ens permet compartir les nostres arrels, identitat i llengua”, va afirmar el senador francès i batlle del Soler François Calvet.

El compromís del Soler en favor de la cultura catalana s'ha plasmat “amb la instal·lació d'una escola primària i un col·legi de secundària de la Bressola i la creació, a les escoles públiques, de classes bilingües francès-català”. El batlle nord-català ha insistit en el fet que “la identitat catalana forma part de la nostra història i l'hem d'inscriure en la nostra continuïtat i modernitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia