Salut

Un 20% dels pacients de l'hospital de la Cerdanya són ceretans del nord

Des del maig, té l'únic servei de radiodiagnosi de la zona i això ha fet que el coneguin els administrats per l'Estat francès

En cinc anys arribaran al 40%

Un 20% dels usuaris atesos al nou hospital transfronterer de la Cerdanya de Puigcerdà són catalans sota administració francesa. Ho ha fet públic el centre coincidint amb el seu primer any de funcionament. I és una tendència a l'alça. Des del maig passat, per exemple, ha pujat notablement la freqüentació de nord-cerdans a radiologia, coincidint amb el fet que des d'aquell mes és l'únic servei de radiodiagnòstic accessible als habitants de l'Alta Cerdanya. “Coincidint amb aquest fet, els pacients francesos que ens han conegut perquè han vingut a fer-se una prova han descobert els altres serveis que oferim i s'ha produït un increment notable en la seva demanda de visites a l'especialista”, diu el director de l'hospital, Jordi Gassió.

Així, d'una mitjana mensual de 160 pacients nord-cerdans, les consultes externes de l'hospital han passat a atendre'n 220 des del de maig. Gassió recorda que el projecte de l'hospital de la Cerdanya preveia que un 40% dels seus usuaris fossin del nord de la frontera administrativa al cap dels primers cinc anys de funcionament, reflectint el pes demogràfic al territori dels ciutadans sota administració francesa. Actualment, un 20% de les altes d'hospitalització ja són de pacients nord-cerdans. S'ha superat el 20% de pacients d'aquesta zona en els parts (26,7% dels 172 naixements) i radiologia (21,3%). “Aquests resultats són molt superiors al que s'esperava. S'ha confirmat que no estàvem davant d'un efecte crida degut a la novetat de l'equipament”, ha valorat Gassió. A més, ha destacat que el nombre de ceretans que es visitaven fora de la comarca s'ha reduït des que hi ha el nou centre.

LA XIFRA

37.000
visites
a consultes externes s'han fet durant el primer any de funcionament de l'hospital ceretà

LA DATA

19.09.15.
és el dia en què
va entrar en funcionament l'hospital de la Cerdanya de Puigcerdà, que és transfronterer


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia