Societat

Una maqueta del vaixell de l'almirall Nelson, a la festa major de Verdú

La presentació al castell de Verdú de la maqueta del vaixell HMS Victory, famós per haver participat l'any 1805 en la batalla de Trafalgar, com a nau capitana de l'almirall Nelson, obrirà avui la festa major d'aquesta localitat de l'Urgell. La reproducció del vaixell a escala 1:75 ha estat realitzada íntegrament de fusta de caoba per Francesc Corpas. Els seus 63 canons han estat tornejats manualment amb fusta de boix i les tres cobertes folrades amb tires de fusta de sicòmor. Es podrà visitar els dies 6,7,8 i 9. Després el vaixell emprendrà nous rumbs.

La festa major de Sant Pere Claver omplirà Verdú els dies 6, 8, 9 i 10 amb activitats per a tots els públic. Per avui, a banda de la inauguració de la mostra (a la una del migdia), hi ha previst un concert del XVI Festival de Música de Tardor. Orgues de Ponent i Pirineu, la festa de l'escuma i el ball al casal, amb el grup Supernova.

Dimarts és el dia de la missa al santuari de Sant Pere Claver, que començarà a les vuit del vespre i acabarà amb la processó de la relíquia amb les torxes fins a la parròquia. Dimecres retornaran al santuari després de l'ofici solemne concelebrat (11h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia