Salut

Lliuren 300 firmes perquè reobri el CAP de Móra

Els veïns sostenen que la supressió del servei d'urgències el cap de setmana implica un pitjor servei al sud de la Ribera d'Ebre

Salut es compromet a estudiar si és viable econòmicament

Els veïns de Móra la Nova volen recuperar el servei d'urgències que fins l'octubre del 2011 oferia el centre d'assistència primària (CAP) d'aquest municipi i des d'on donava servei als pobles del sud de la Ribera d'Ebre. L'alcalde de Móra la Nova, Francesc Moliné, va lliurar ahir al registre de l'Institut Català de la Salut (ICS) prop de 300 firmes que reclamen la reobertura del CAP els dissabtes i diumenges de 8 del matí a 8 del vespre. És una primera entrega de signatures que l'alcalde va traslladar a l'ICS perquè precisament ahir tenia una reunió amb el director dels serveis territorials de Salut a l'Ebre, Albert Gómez, però assegura que la campanya de recollida continua. “La campanya de recollida de firmes la vam iniciar el grup d'ERC abans de les eleccions municipals, mentre estàvem a l'oposició, i no només hi donen suport veïns de Móra la Nova, sinó que en altres municipis com Miravet o Ginestar també n'han recollit”, va manifestar Moliné.

I ara que ERC és al govern local, una de les seues prioritats és aconseguir la reobertura del CAP. “Els usuaris s'han de desplaçar a l'hospital de Móra d'Ebre, on l'atenció empitjora perquè hi han d'anar amb vehicle i el temps d'espera sovint supera les dues hores”, va assenyalar l'alcalde de Móra la Nova. Després de la trobada amb el responsable de Salut, Moliné va comentar que hi ha “bona predisposició” per avaluar la possibilitat de reobrir el servei d'urgències. “Salut farà un estudi sobre el nombre de pacients que atenia el CAP fins al 2011 i comprovarà si és viable econòmicament”, va manifestar l'alcalde. Aquest centre atén també els pacients de Miravet, Garcia, Rasquera, Tivissa, la Serra d'Almos i Móra d'Ebre.

LA FRASE

Volem la reobertura de les urgències al CAP perquè és una reivindicació de la ciutadania
Francesc Moliné
ALCALDE DE MÓRA LA NOVA

LA DATA

01.10.11
és la data
en què el CAP de Móra la Nova va deixar d'oferir el servei d'urgències els dissabtes i diumenges.

“No hi ha motius econòmics”

L'alcalde de Móra la Nova manté que no hi ha motius econòmics rere la decisió de tancar el servei d'urgències del CAP de Móra la Nova. “El mateix personal de l'ICS que atenia els pacients al CAP el van traslladar a l'hospital de Móra d'Ebre; per tant, no és un tema d'estalvi de personal”, va dir Moliné. En aquest sentit, el batlle recorda que l'ICS ha de pagar un lloguer a Sagessa, que gestiona l'hospital comarcal de Móra d'Ebre, per oferir el servei d'urgències al centre hospitalari. “És com vendre la casa i anar de lloguer”, va ironitzar l'alcalde de Móra la Nova.

D'altra banda, els veïns de Móra la Nova també demanen tornar al sistema anterior per concertar visita al CAP, és a dir, poder-ho fer de manera presencial en lloc de trucar a un número de telèfon. “Això implica una dificultat afegida per a la gent gran i dilata les visites”, va explicar Moliné. Amb tot, Salut va comunicar a l'alcalde que el sistema de concertació de visita al CAP ara s'ha personalitzat i no és un contestador automàtic el que rep la trucada, sinó que atén les trucades una operadora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia