Osona/Ripollès

El refugi d’animals de granja d’Ogassa es trasllada a Camprodon

Es tracta d’un espai de 23 hectàrees i ara s’està fent el trasllat dels animals, que durarà dos mesos.

No ha estat fàcil, però finalment els fundadors del Santuari Gaia, que acull animals de granja maltractats o abandonats, ha trobat un nou espai al Ripollès on poder desenvolupar la seva tasca. Des de fa un parell d’anys que s’estan a Ogassa, però diversos problemes aliens al refugi d’animals els obliga a marxar i buscar noves instal·lacions. Finalment n’han trobat un “d’ideal” a la vall de Salarsa, en terme municipal de Camprodon, i confien que en dos mesos ja hi tindran tots els animals instal·lats.

Segons ha explicat Ismael López, un dels fundadors del Santuari Gaia, es tracta d’un terreny de 23 hectàrees per on passen dos rierols “on els animals hi podran beure i banyar-se quan vulguin”. Actualment les instal·lacions estan preparades només per a cavalls, amb quadres, “que no ens serveix per a la resta d’animals com ànecs, gallines o porcs” i per això abans de portar-los han d’adaptar l’espai amb tanques. López explica que si han pogut aconseguir aquest nou terreny “és perquè hem fet un acord amb el propietari per fer una compra a terminis durant tres anys i mig”. Precisament els fundadors del santuari van fer un crowdfunding, que encara continua, per aconseguir diners per al nou refugi “i de moment tenim 31.000 euros, que ens ha fet molt contents”, explica López. Tot i així, no amaga que encara els queda molt per aconseguir la totalitat de diners que costen les noves instal·lacions.

Ara estan fent el trasllat dels animals des d’Ogassa cap a Camprodon. “De moment ja hi tenim tots els animals grans”, diu López, però encara els queda molta feina per fer. Cada dia han d’anar a Ogassa a donar els medicaments als animals malalts i després tornar cap a Salarsa, on ja viuen, amb la resta. Confien que el trasllat i adaptació dels animals al nou refugi serà una realitat d’aquí a dos mesos. Per això, de moment, han suspès les visites a les instal·lacions “perquè no podem estar per ells a causa de la feina que tenim”, però esperen que de cara al mes d’agost puguin tornar-les a fer. El Santuari Gaia compta també amb un important equip de voluntaris.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia