Societat

Tercera pujada al monestir de Sant Pere de Rodes

Diumenge tindrà lloc la tercera edició de la caminada, que sortirà des de nou pobles al voltant del monestir

Tots els municipis del cap de Creus s'han unit per impulsar la tercera edició de la pujada a peu a Sant Pere de Rodes, una iniciativa que serveix per rememorar els antics pelegrinatges que es feien fins al monestir. Aquest diumenge, 3 de maig, nou expedicions sortiran de diferents punts de la geografia en direcció al monestir, on es faran activitats durant tota la jornada. Des de les set del matí fins a les deu (en funció de la llargada de cada ruta) els excursionistes aniran sortint des de Cadaqués, la Selva de Mar, el Port de la Selva, la Vall de Santa Creu, Llançà, Vilajuïga, Pau, Palau-saverdera i Roses amb l'objectiu de trobar-se a les onze del matí davant l'església de Santa Helena, a l'antic poble de Santa Creu.

La ruta que sortirà de Cadaqués serà la més llarga, amb un trajecte d'entre 14 i 15 quilòmetres en funció del recorregut escollit (l'organització preveu dues rutes: per la Selva de Mar o la ruta de la Cresta), mentre que la que sortirà de la Vall de Santa Creu serà la més curta, amb només 2.500 metres.

Un cop al monestir, als participants els esperarà una programació d'actes que començarà amb una ballada de sardanes (a dos quarts de dotze del migdia), i també hi haurà visites guiades i una jornada de portes obertes al monestir. Una visita als horts, a càrrec de l'Escola Foresterra-Fundació Antonio Jiménez –l'entitat responsable de la recuperació dels antics horts del monestir– i un menú especial per a qui ho desitgi seran algunes de les altres ofertes tant per als que hagin pujat caminant com per a les persones que aprofitin el dia per visitar la zona. A més, els diferents pobles també han organitzat activitats diverses, com ara tastets de productes locals o ofertes en allotjament i restaurants.

Aquesta serà la tercera vegada que s'organitza la caminada, un acte en què en les dues edicions anteriors hi va haver una bona presència de públic. Fins ara l'activitat ha rebut cada any uns 400 excursionistes, als quals cal sumar prop d'un miler de persones que aprofiten el dia per visitar el monestir.

La inscripció per participar en les caminades es tanca avui i costa 2 euros (per cobrir l'assegurança d'accidents i rescat obligatòria per a tots els participants).

LA DATA

03.05.15
Es farà la caminada,
que sortirà entre les set i les deu del matí des de nou punts diferents al voltant del monestir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia