Societat

Absolen l'amo d'un celler acusat de fingir un sabotatge

L'Audiència de Tarragona diu que no hi ha prou indicis que provin que es va vessar vi per cobrar l'assegurança

L'Audiència de Tarragona ha absolt l'amo d'un celler de Ginestar acusat de fingir que havia estat víctima d'un sabotatge per cobrar l'assegurança, el 2009, i també un treballador seu, a qui les acusacions consideraven còmplice del suposat engany. Tots dos van ser jutjats a mitjan any per simulació de delicte i intent d'estafa, però el tribunal ha conclòs que els indicis són “clarament insuficients” per condemnar els acusats. La sentència va esdevenir ferma al setembre passat.

Els fets es remunten al juliol del 2009, quan el propietari del celler va comparèixer davant els Mossos d'Esquadra per denunciar que algú havia entrat al seu negoci fent un forat a la porta, i que havia vessat 23.100 litres de vi que tenia emmagatzemats en set dipòsits. Llavors el celler travessava una situació econòmica difícil i el propietari devia diners als treballadors. Els Mossos d'Esquadra van concloure que el denunciant havia planejat simular el sabotatge per cobrar l'assegurança amb l'ajuda del seu empleat, a qui van considerar el causant dels danys, i el jutjat d'instrucció número 1 de Gandesa –encarregat de dirigir la investigació– va enviar el cas a judici. El propietari del celler no va arribar a cobrar els diners de l'assegurança, però l'asseguradora es va personar com a acusació particular.

L'Audiència recorda en la sentència que no hi ha cap prova directa dels fets, ja que ningú no els va presenciar, i repassa els diferents indicis de l'acusació, dels quals conclou que no tenen “la solidesa i el rigor exigibles”. “Allò que per a les acusacions constitueix una prova contundent i completa, per a la sala és una simple sospita que no permet la condemna [dels acusats]”, afirma.

LA FRASE

Allò que per a les acusacions és una prova contundent, per a la sala és una simple sospita que no permet la condemna
Audiència de Tarragona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia