Osona/Ripollès

La Gigaenquesta enfila l'últim cap de setmana a Osona i el Ripollès

Aquest dissabte a la tarda, a més, es fa una Gigafesta a la plaça Major de Vic amb la confecció d'una estelada de globus i actuació musical. L'Assemblea i Òmnium també han fet una crida a assistir, aquest diumenge al matí, a la concentració de Barcel

Nota de premsa de l'ANC d'Osona

Més de 40 municipis d'Osona i el Ripollès respondran aquest cap de setmana la Gigaenquesta, la campanya porta a porta de l'ANC i Òmnium Cultural per saber la idea que tenen els catalans sobre una Catalunya independent.

La Gigaenquesta serà possible gràcies a la participació de centenars de voluntaris. Només a Vic, on es farà dissabte al matí, n'hi haurà més de 500 repartits per tota la ciutat.

En concret, la Gigaenquesta es farà a Aiguafreda, Alpens, El Brull, Espinelves, Lluçà, Les Masies de Voltregà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí d'Albars, Sant Martí de Centelles, Sant Sadurní d'Osormort, Santa Cecília de Voltregà, Seva, Sobremunt, Tavèrnoles, Vic i Viladrau, a Osona, i Campdevànol, Campelles, Camprodon, Gombrèn, Llanars, Les Llosses, Molló, Ogassa, Pardines, Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Setcases, Toses, Vallfogona de Ripollès i Vilallonga de Ter, al Ripollès.

Serà l'últim cap de setmana que les dues comarques respondran la Gigaenquesta d'una forma massiva, si bé els propers dies els que encara no ho han fet també podran respondre-la.

De cara a la setmana que ve, en concret pel dissabte dia 25, es fa una crida als voluntaris perquè vagin a Barcelona a col·laborar amb la iniciativa. Tothom que es vulgui apuntar com a voluntari ho pot fer a www.araeslhora.cat.

La Gigaenquesta, que no pretén convèncer ningú, sinó escoltar i parlar amb tothom, es fa enmig d'un ambient festiu, ja que molts d'aquests municipis organitzen activitats i esmorzars o vermuts populars.

A Vic, Gigaenquesta i Gigafesta

A Vic, la Gigaenquesta es respondrà dissabte al matí. El punt de trobada serà a les 9 a l'IES La Plana, al carrer Rector de Vallfogona, al barri de l'Horta Vermella. A partir d'aquí, els voluntaris es repartiran per tota la ciutat.

A la tarda, la festa continuarà a la plaça Major amb la Gigafesta. A partir de les 6, hi actuarà el grup de versions Boys Damm i s'enlairarà una estelada gegant formada per 6.000 globus.

Diumenge, a Barcelona amb autocar

D'altra banda, la campanya 'Ara és l'hora', de l'ANC i Òmnium Cultural, farà aquest diumenge l'acte central de cara el 9-N a la plaça de Catalunya de Barcelona. És per això que es fa una crida per tal que l'assistència sigui massiva. Des d'Osona s'organitzen autocars per tal de facilitar la mobilitat.

Les inscripcions es poden fer a Serrat Viatges (c/ Jaume I, 13, de Vic - telèfon 938862966). El preu per cada plaça és de 8€ i se sortirà des de l'estació d'autobusos de Vic a les 10.30h.

Es preveu que la tornada sigui pels volts de les 14h, en funció de la durada de l'acte.

També l'ANC de Taradell organitza autocars per a l'acte central de diumenge. Els tiquets a 10€ es poden comprar a Can Vilató. Els autocars sortiran de l'aparcament de l'antiga Carpa a les 10.30h.

L'acte es preveu que comenci a les 12.30, amb intervencions de representants de l'ANC, Òmnium, l'AMI i de la societat civil. També s'espera que hi intervinguin representants del govern, CDC, UDC, ERC, ICV i la CUP.

L'ANC de la Vall del Ges també anima tothom a anar a Barcelona amb tren. L'hora de trobada a l'estació de Torelló serà tres quarts de 10 per agafar el tren de les 10.17h.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia