La Pirotècnia Martí de Burriana guanya els tres premis del concurs de focs

És la primera vegada que un participant s'endú el triplet, i que La Tirrena Fireworks queda segona

La diferència entre el primer i el segon classificat va ser de només quatre punts en la puntuació total i de dues centèsimes en la nota mitjana, que situaven la Pirotècnia Caballer de Godella en tercer lloc, Hermanos Caballer d'Almenara en la quarta posició i Feuerwerke Jost, de Wagram (Àstria) en cinquè lloc. No obstant això, la petita diferència en el premi del concurs, l'empresa de Burriana va endur-se els altres dos trofeus que hi havia en joc i que premien el millor castell d'una pirotècnia valenciana o catalana i el millor castell d'una pirotècnia de la península.

La responsable de Pirotècnia Martí, Reyes Martí, assegurava ahir que «no ens ho esperàvem», però admetia que sí que pensaven «esgarrapar» algun dels premis, i que, amb aquest objectiu, han treballat «dos mesos a contrarellotge». La pirotècnia castellonenca completa, amb el triplet a Tarragona, una temporada en què han esdevingut vencedors de quatre dels cinc concursos als quals s'han presentat.

L'equip amb el qual treballa la Reyes Martí, que és la cinquena generació de l'empresa familiar, està integrat gairebé exclusivament per dones i, des de fa temps, s'havien marcat el concurs de Tarragona com una fita: «vaig venir a veure l'espectacle per primera vegada el 1998 i el meu home i jo ens dèiem algun dia hi participarem'».

Ara hauran d'anar pensant en propers objectius, marcats pels premis: el castell de focs de Santa Tecla i la tronada de principi de festa. Martí ja va avançar que «si la tronada és fer soroll, nosaltres en sabem molt». De fet, el públic tarragoní ja va veure algunes tècniques de la mascletada dijous passat.

LA FITXA

Guanyadora del concurs: Pirotècnia Martí, S.L, de Burriana (Castelló)
Dia de participació: dijous, 9
Puntuació total: 2.165
Mitjana: 7.96
Premi: 9.000 euros i l'adjudicació dels espectacles de focs artificials a Santa Tecla per valor de 41.580 euros.
Segon finalista del concurs: Fabbrica Fuochi la Tirrena SAS, de Mondragone (Itàlia)
Dia de participació: divendres, 10
Puntuació total: 2.161
Mitjana: 7.94
Premi: 6.000 euros, trofeu Venus Ciutat de Tarragona
Premi Tronades de Santa Tecla: Pirotècnia Martí, S.L, de Burriana
13.920 euros i encàrrec de disparar quatre tronades simultànies el dia d'inici de les festes de Santa Tecla.
Premi Especial Festa Major de Granollers Trofeu Blancs i Blaus: Pirotècnia Martí, S.L.
Adjudicació del castell de focs de la festa major de Granollers per valor de 18.000 euros.

La valoració del jurat

El jurat, que ahir va donar a conèixer el veredicte en un acte celebrat a l'Ajuntament de Tarragona, va valorar criteris com ara l'ocupació de l'espai aeri, la intensitat i durada dels colors, la varietat cromàtica, el disseny i dimensions de les formes, la diversitat d'efectes, la sonoritat, el ritme, l'arrencada i el final, entre altres paràmetres. Per això van considerar la Pirotècnia Martí la vencedora, ja que va combinar efectes digitals amb tradicionals, va utilitzar l'espai marítim i va crear complicitats amb el públic tot decidint la utilització de les tècniques de la mascletda a l'inici i a l'in crescendo final, segons va comentar Reyes Martí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.