Urbanisme

tarragona

reaccions dels constructors a l'aprovació del nou poum

El sector tem que hi hagi plans parcials poc viables

L'Associació de Promotors del Tarragonès celebra l'aprovació del POUM però lamenta l'endarreriment acumulat en el tràmit

Reclama esforços reals per començar a desenvolupar-lo

El sector de la construcció a la comarca del Tarragonès va celebrar ahir l'aprovació provisional del nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Tarragona, però va posar també sobre la taula els seus primers recels. El president de l'Associació de Promotors Immobiliaris de la comarca, Diego Reyes, va mostrar la seva preocupació perquè algunes de les principals zones d'expansió previstes, i que han de permetre la construcció de part dels 33.900 habitatges previstos en les properes dècades, no siguin viables.

“Alguns plans tenen un àmbit massa extens perquè sigui còmode el seu desenvolupament, i les càrregues urbanístiques són també molt elevades”, va destacar Reyes, que tot i això considera globalment que el document “és positiu”. Aquests temors se centren en les tres principals àrees d'expansió previstes a la ciutat: l'Horta Gran, la Vall del Llorito (l'antic pla de Terres Cavades) i la Budallera, que tenen àmbits força grans.

Reyes també va considerar “molt negatiu” el retard acumulat en l'aprovació del document, que encara està pendent del vistiplau de la comissió territorial d'Urbanisme i del conseller de Territori i Sostenibilitat. “Hi ha hagut un moment d'impasse entre cicles que s'ha allargat més del que és habitual”, va subratllar. Segons l'associació, durant els anys del boom de la construcció la ciutat no va poder absorbir tota la demanda de sòl que es plantejava. “Però també hi ha hagut plans parcials que no s'han desenvolupat per falta de voluntat política”, va afegir Reyes, que considera que hi ha un greuge comparatiu en el tracte que han rebut aquests plans respecte de grans marques comercials a la ciutat. En aquest sentit, Reyes va demanar que es posin “tots els esforços” per poder desenvolupar de manera efectiva aquest nou POUM.

LA FRASE

Alguns plans tenen un àmbit massa extens i massa càrregues
Diego Reyes
President de l'Associació de Promotors Immobiliaris del Tarragonès


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.