Urbanisme

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

La mesura experimental s’aplicarà durant 29 dies entre el 25 d’abril i el 14 de juliol

Alguns residents consideren que és una iniciativa inútil perquè no limita el volum de persones que accedeixin a la ciutat

L’illa principal de Venècia ha començat aquest dijous a cobrar una entrada als visitants que hi passen el dia.

Des de dos quarts de nou del matí s’han registrat uns cent mil visitants, dels quals uns deu mil han pagat el peatge de cinc euros per persona. La resta corresponen a categories exemptes de pagament, com els 37.000 turistes que pernocten a la ciutat.

No obstant, a les primeres hores de funcionament del nou sistema hi ha hagut certa confusió. La majoria dels visitants que han arribat a l’estació de Santa Lucia ho han fet amb el codi que demostra que han pagat el peatge, però alguns no n’estaven al cas. Però moltes persones que estan allotjades a hotels i ja han pagat la corresponent taxa turística desconeixien que han de fer la gestió de demanar la seva exempció en línia.

A banda dels turistes que pernocten, els veïns de la ciutat o les persones que hi estudien o treballen, estan exempts del peatge els residents de la regió del Vèneto, els menors de 14 anys, participants en competicions esportives i familiars fins al tercer grau de les persones residents a la ciutat.

A les entrades de les zones de pagament no hi ha torniquets d’accés i uns dos-cents inspectors revisen aleatòriament que s’ha fet el registre. Les multes per no pagar l’entrada van dels 30 als 500 euros.

Algunes associacions de veïns han protestat contra una mesura que veuen com un “impost” que inútil per canviar la situació, ja que no limita el volum de persones que poden accedir a la ciutat. També qüestionen que la mesura respecti la constitució italiana o el principi europeu de lliure circulació.

L’alcalde de Venècia, Luigi Brugnaro, ha demanat “disculpes per les molèsties” però ha reivindicat que han de fer “alguna cosa i ho estem fent” per preservar la ciutat “per a les properes generacions”. Brugnaro ha dit que la iniciativa costa més diners que no recapta però ha defensat que “no és una despesa” sinó una manera de fer entendre a la gent que calen canvis i “diluir les visites a la ciutat evitant les masses”.

El d’avui és el primer de 29 dies de prova d’aquest sistema amb el que l’Ajuntament busca limitar la massificació de la ciutat antiga. La mesura s’aplicarà la resta de dies del mes d’abril; els cinc primers de maig i tots els caps de setmana fins al 14 de juliol. L’alcalde ha explicat que l’experimentació continuarà a “mig-llarg termini” per recollir “dades i informació per després calibrar el sistema”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella