Urbanisme

URBANISME

Sis ponts i passarel·les de Terrassa seran renovats amb els fons europeus

De les 29 actuacions per millorar l’accessibilitat i la mobilitat a l’espai públic en els set districtes de Terrassa que el consistori ha programat per aquest any aprofitant la subvenció de quatre milions provinents dels fons europeus Next Generation 2, n’hi ha sis que serviran per rehabilitar i millorar fins a sis ponts i passarel·les de connexió per sobre el parc de Vallparadís o les rieres.

Les primeres actuacions que ja estan en marxa, ja que totes s’han d’acabar durant aquest 2024, són les de l’històric pont de Sant Pere , i fa pocs dies també s’han començat les de reparació del passeig, que ha d’unir el centre amb l’avinguda Jacquard per sobre el parc de Vallparadís. D’una banda, s’hi faran treballs de rehabilitació i reparació dels elements estructurals del pont, amb un drenatge de l’aigua de pluja cap als embornals i fent tubs de desguàs. També es repararan els elements danyats amb patologies a l’obra de fàbrica, al voladís de formigó armat i a l’estructura metàl·lica perquè duri més. L’altra actuació va encaminada a la reurbanització, ampliant les voreres i seguint l’actuació ja iniciada el 2020 per convertir-la en una via per als vianants tenint en compte que és un dels punts que delimiten l’entrada a la zona de baixes emissions (ZBE). Les obres han de durar un total de sis mesos i tenen un pressupost de 778.273 euros. Es mantindrà un carril de circulació per sentit i s’hi podrà passar a peu.

L’altra obra, que es va iniciar el dilluns dia 25 de març, és la de la millora del pont de Montserrat de la carretera de Montcada (N-150) per sobre de la riera de les Arenes. També tindrà dos àmbits d’actuació, per rehabilitar-ne l’estructura i reurbanitzar-lo. Per sota, es repararan les estructures de formigó, es construiran noves falques de morter per eliminar l’espai on fan nius els coloms que afecten l’estructura, s’instal·laran pòrtics de limitació de gàlib de pas per evitar rascades i deterioraments a la llosa al costat est de l’avinguda del Vallès, a més de millorar el terraplè entre la rotonda de l’accés est al pont i l’avinguda del Vallès.

A la part superior del pont, es modificarà lleugerament l’amplada de les voreres i es perllongarà la del costat sud fins a la parada d’autobús. Les obres inclouen la substitució de les juntes de dilatació i la impermeabilització de la superfície, la millora del sistema de recollida d’aigües pluvials, una nova pavimentació, la reposició de la senyalització horitzontal i vertical, la instal·lació de nous punts de llum, la substitució d’arbres i la millora de la xarxa de reg. Per seguretat es col·locarà un ampit de caràcter urbà entre la vorera i la calçada, i s’hi posarà una nova barana. El pressupost de l’obra és d’1,1 milions i s’executarà en sis mesos.

En els propers mesos també s’han d’executar altres treballs, com la nova urbanització del pont del Cementiri Vell sobre el parc, que s’aprofitarà per fer-hi reparacions estructurals; els de la passarel·la sobre la riera de les Arenes del barri de Sant Llorenç, que inclouen fer-la més accessible, i la rehabilitació, pavimentació i millora de l’estructura de la passarel·la de vianants que connecta l’estació dels FGC amb part del barri de les Fonts.

Les actuacions previstes amb els Next tindran una aportació extra de l’Ajuntament, que hi destinarà cinc milions del pressupost municipal. Actualment també s’estan executant les obres per construir una nova rampa accessible, que connectarà la ronda de Ponent amb el carrer del Teide al barri de Can Boada per superar una cota d’uns sis metres d’alçària.

En poc temps es refarà la plaça dels Museus, al carrer Salmerón, traient-hi la tarima de fusta actual, enderrocant la llosa de formigó de sota i posant-hi un nou paviment permeable de llambordins. L’objectiu del projecte és convertir l’espai en un nou mirador davant del castell cartoixa i el parc de Vallparadís. S’hi incorporaran parterres vegetals enjardinats i també s’hi plantarà una desena d’arbres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES