Urbanisme

PALAMÓS

Comença una nova fase de les obres de reforma del barri de la Platja

Les obres de reforma del barri de la Platja de Palamós inicien la fase per millor l’accés al municipi pel passeig del Mar. Per aquest motiu, s’ha tancat a la circulació el tram del carrer del Mar que connecta amb el passeig. Com a alternativa, per accedir al centre es pot passar per l’avinguda Catalunya, el carrer de López Puigcerver o pel mateix passeig del Mar, però des del carrer Provença. Per aquest carrer també es podrà accedir a l’aparcament de sauló del passeig del Mar.

Els únics que podran accedir als trams tancat són els veïns del passeig del Mar afectats pel tall i els del carrer Riera Aubí (entre els carrers d’Aragó i del Mar), els propietaris dels establiments comercials o de restauració que hi ha ubicats, les persones amb mobilitat reduïda, els vehicles de serveis i els de càrrega i descàrrega.

La primera fase del projecte va començar el setembre passat amb la reforma dels carrers de Nàpols i de Rosselló. S’hi han fet tasques de canalització de clavegueram i serveis i s’ha començat l’execució de les voreres. Aquesta setmana ja ha començat les actuacions prèvies per iniciar les obres del carrer del Mar, que permetran la millora d’un dels principals accessos a Palamós. Està previst que aquesta nova fase acabi el mes de març.

8000 metres quadrats afectats

La totalitat de les obres del barri de la Platja, que finalitzaran el mes de juny, abarca una superfície de 8000 metres quadrats, que inclou els trams dels carrers López Puigcerver i Riera Aubí, entre el carrer del Mar i el carrer Aragó, i els carrers Nàpols, Rosselló, Aragó i Mar, entre el passeig del Mar i el carrer President Macià. També s’arranjarà la pavimentació de voreres i vials per millorar la seguretat i accessibilitat a la via pública. A més, es farà una xarxa separativa del clavegueram que eviti la impulsió cap a la depuradora d’aigües de pluja barrejades amb aigües residuals i que minimitzi la possibilitat d’inundacions durant els episodis de pluges intenses.

El projecte preveu la substitució de lluminàries de vapor de sodi per enllumenat LED, la plantació d’arbrat, la instal·lació de parterres i mobiliari públic, la substitució de les canonades de la xarxa d’aigua potable i l’obra per poder implantar fibra òptica i millorar les xarxes d’electricitat i telefonia. Una part d’aquest projecte, uns 780 metres quadrats, afecta el municipi veí de Calonge i Sant Antoni. Per aquest motiu, els dos ajuntaments han signat un conveni on s’especifiquen les aportacions que pertoquen a cada municipi.

El projecte té una un pressupost d’1.678.000 euros i compta amb una aportació de 250.000 del PUOSC. El pressupost es completa amb les contribucions dels veïns (587.348 euros) i les aportacions de l’Ajuntament de Palamós (730.671 euros), i de Calonge i Sant Antoni (110.118 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat