Urbanisme

Més espai per a bicis i vianants al carrer Domenge d’Olot

Hi amplien una de les voreres, creen un carril pedalable i eliminen els aparcaments que hi havia fins ara

El carrer Pintor Domenge d’Olot tindrà d’aquí a pocs dies una de les voreres més ampla i un carril bici. Les obres, ja molt avançades, coincideixen amb la recent posada en marxa de la nova ordenació de la circulació a la zona, que ha inclòs un únic sentit en aquest carrer (de pujada, mirant cap al cementiri), que és un dels que més trànsit registren els dies laborables perquè connecta el centre de la ciutat amb el barri del Morrot, on hi ha una llar d’infants, una escola, un centre de secundària i el temple de la comunitat sikh. També serveix d’accés al cementiri i al flamant Espai Cràter. De moment, aquest carril bici queda aïllat, però es preveu que a la llarga quedi connectat amb la xarxa de vies pedalables que s’han d’anar creant a la ciutat a partir del procés participatiu Olot pedala.

Aparcaments i busos

Amb l’ampliació de la vorera i el condicionament d’un carril bici es perdran les places d’aparcament de turismes que hi havia fins ara al carrer Pintor Domenge, una circumstància que ha quedat compensada amb els llocs per estacionar que ara hi ha en els nous trams dels carrers Carles I i Lope de Vega, oberts a principis de mes.

La reordenació de la circulació en aquesta zona ha estat condicionada pel fet que s’espera que l’Espai Cràter rebi la visita de molts grups escolars que arriben en autocar, com de fet ha passat en el tram final del curs (el centre d’interpretació dels volcans va obrir al març). Aquests busos tenen establert un circuit: pugen pel carrer Pintor Domenge, deixen els passatgers davant de l’Espai Cràter i van a aparcar a l’esplanada de la llar d’infants. Allà han obert una sortida provisional de terra que permet als busos completar el circuit pel carrer Carles I, pujar de nou pel carrer Domenge i recollir els passatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona