Urbanisme

Roses projecta un parc al castell de la Trinitat

Abraçarà 6.000 m² amb pedra seca, zona de pícnic, miradors i cultius tradicionals

Roses convertirà l’entorn del castell de la Trinitat en un gran parc que oferirà itineraris entre marges de pedra seca i pins, recuperarà els cultius de vinya, olivera i fruiters, i disposarà de zones de descans i pícnic, amb vistes panoràmiques de 360 graus al mar i al castell. L’Ajuntament n’acaba d’aprovar el projecte, que té un cost de 256.000 euros i permetrà connectar amb l’espai dels búnquers de la postguerra situats arran de mar.

Els búnquers situats sota l’aparcament del castell, actualment molt poc utilitzats, s’il·luminaran amb punts de llum per donar una bona visibilitat i per a la recuperació del caràcter d’element històric a visitar. A més, la zona que ocupen es connectarà amb l’itinerari del parc per fer més senzill el seu accés i visita. L’actuació es complementarà amb la instal·lació de la senyalització per dotar-los de punts informatius i orientatius dins els búnquers. Aquesta actuació estarà inclosa en un 75% en els projectes d’especialització i competitivitat territorial - PECT dels fons Feder (un 50% a càrrec de la Generalitat i un 25%, de la Diputació de Girona), mentre que el 25% restant i l’IVA aniran a càrrec de l’Ajuntament.

Les intervencions que es portaran a terme es divideixen en quatre blocs o àmbits d’actuació: la pedra seca, la regeneració agrícola, la pineda o espai paisatgístic i els búnquers. Es recuperaran 490 m² de murs de pedra seca, 5.050 m² seran de regeneració agrícola, 162 m² seran per a l’itinerari de sauló de la pineda i 516 m², de camins nous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia