Urbanisme

L’estany urbà de la Poma, a l’Escala, serà un gran parc públic obert al poble

La modificació del planejament per facilitar-ho ja és en mans de la Comissió Territorial d’Urbanisme

Es proposa urbanísticament una reassignació d’usos

L’Escala avança en la transformació de l’entorn de l’estany de la Poma, una acumulació d’aigua dolça natural de 230 metres de llargària a tocar de la platja de Riells amb una làmina d’aigua d’una superfície aproximada de 10.920 metres quadrats.

La modificació del planejament que es va aprovar inicialment el setembre de l’any passat ara ha estat validada provisionalment, tràmit que la deixa ja en mans de la Comissió d’Urbanisme perquè l’esmeni o hi doni el vistiplau definitiu. L’objectiu municipal és que tot l’entorn de l’estany, fins ara utilitzat com a càmping, es converteixi en un gran parc d’ús públic, amb itineraris i espais que destaquin l’interès natural, cultural i patrimonial d’aquest àmbit.

Globalment es tracta de fer una reassignació d’usos, de manera que la major part de l’entorn de l’estany de Poma sigui d’ús públic, concentrant les possibilitats d’edificació que tenien els propietaris a la part més externa i propera a zones ja edificades.

Els canvis en el planejament es fan per consolidar l’avinguda Montgó com a eix comercial i d’activitats, per preservar-ho davant el risc d’inundabilitat; per incrementar l’oferta de places hoteleres i millorar-ne qualitativament l’oferta, per ajudar a esponjar el teixit urbà a l’entorn de l’església i per incrementar el sòl destinat a equipaments comunitaris a Can Maset.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha determinat, entre el setembre i l’aprovació provisional, que la làmina d’aigua ja és de titularitat pública.

Això fa que a l’aprovació provisional ja s’inclogui aquest fet i que no s’estableixi la compensació edificatòria que inicialment s’havia previst ocupant part de l’aparcament del carrer Naintré. L’estany està encaixat entre l’avinguda Montgó, el carrer dels Cossis i el carrer Camp Rabassa, dins d’un espai privat.

LA XIFRA

10.920
metres quadrats
és la superfície aproximada de la làmina d’aigua de l’estrany de la Poma.

LA DATA

Set. 2021
Aprovació inicial.
En el ple municipal d’aquest mes es va donar el primer vistiplau al canvi urbanístic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pugen les llistes d’espera per a especialistes i proves diagnòstiques però baixen en algunes operacions

barcelona

Regenerar aigua, l’esperança de l’AMB per fer front a futures sequeres

pròxim orient

Els morts ja superen els 16.000

beirut

Buscant contra rellotge

Beirut
transport públic
Rodalies i regionals

La nova estació de Reus-Bellissens es preveu fer en tres anys

barcelona

Fre a les aigües residuals a la Muga

MAÇANET DE CABRENYS

El vent i les ones malmeten altre cop el litoral barceloní

Barcelona
SELVA

SOS Lloret, contra l’arribada de residus de Solius

Nou depuradores més previstes a l’Alt Empordà

FIGUERES