Urbanisme

Una setena part dels terrenys lliures al sud de Salt seran per al nou Trueta

El consistori cedirà 120.000 m² a Salut i canviarà el pla general

En un àmbit de 900.000 m², els usos mèdics i universitaris coexistiran amb els comercials

L’Ajuntament de Salt cedirà a la Generalitat una setena part –gairebé una vuitena– dels terrenys disponibles (lliures) al sud del municipi. El consistori tramita una modificació del pla general, i l’àmbit afectat és d’un total de 900.000 m², 120.000 dels quals seran per al nou hospital Josep Trueta i el campus de Salut.

L’equip de govern, d’ERC i Junts, confia aprovar aquest any –de manera provisional– la modificació del pla general, que va començar a tramitar el 2017. El regidor de Territori, Àlex Barceló (ERC), recorda que el consistori treballa al sud del municipi des de l’anterior mandat, quan hi havia la possibilitat que s’ampliés l’oferta comercial del municipi, a tocar del terme de Vilablareix.

L’àmbit afectat per al Trueta i el campus de Salut, amb centres d’investigació i facultats de la Universitat de Girona (UdG), és entre l’avinguda de la Pau i la C-65 (la carretera que du fins al peatge de l’AP-7). És a l’altre costat de l’actual hospital Santa Caterina (o parc hospitalari Martí i Julià).

L’Ajuntament està pendent de rebre un informe favorable de Medi Ambient per dur al ple municipal l’aprovació provisional. Faltarà llavors l’aval de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona perquè sigui definitiva.

Amb l’aprovació definitiva serà el moment de definir els espais i “creixements futurs” a través d’un pla parcial. Serà l’hora de les “delimitacions i els accessos”, diu Barceló. En principi, hi haurà subsectors i el subsector de l’hospital serà prioritari per a l’Ajuntament.

“Correcció de dèficits”

Els usos mèdics i universitaris coexistiran amb “sòl comercial i industrial”, en què l’Ajuntament tindrà capacitat de decisió. “Serà una bona ocasió per generar oportunitats de negoci”, afirma Barceló. L’elecció del Trueta a Salt i al sud de Girona és una oportunitat per a la vila saltenca. “El desenvolupament del sector sud ha de servir per corregir dèficits del sòl urbà de Salt”, afirma el regidor.

D’altra banda, en la Comissió d’Urbanisme de Girona del 26 de gener es va debatre la tramitació urbanística que estan fent els ajuntaments de Girona i Salt per a la cessió de terrenys a Salut i com les modificacions s’ajusten al pla director urbanístic (PDU) del sistema urbà de Girona.

A Girona s’haurà de fer un canvi en el pla general que podria afectar el barri de Can Gibert en els sectors de Mas Marroc i Mas Masó, a prop de les masies de Can Bellsolà (o Can Cunill) i de Can Sureda.

LA XIFRA

900.000
metres
quadrats fa l’àmbit afectat de la modificació del pla general de Salt i on hi haurà el futur hospital Trueta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El ‘GironaNat’ recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Sant Jordi de rècord a TMB amb 2,5 milions de validacions

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan