Urbanisme

Olot deixa a punt la zona del Serrat per poder-hi fer habitatges unifamiliars

La urbanització d’aquesta àrea de la ciutat, a prop del futur Espai Cràter, anirà seguida de la reordenació del trànsit i dels accessos al barri del Morrot

Els carrers Carles I i Lope de Vega d’Olot s’estan allargant fins a l’avinguda del Morrot i a l’altura de la casa del Serrat, respectivament. Tot i que les dimensions dels nous traçats són modestes, es tracta d’una intervenció de gran abast, atès que d’una banda s’obre la porta al desenvolupament urbanístic de la zona del Serrat i, de l’altra, permetrà la reordenació del trànsit al barri, on estan acabant de construir l’Espai Cràter. També comportarà un canvi important en els accessos al barri del Morrot. Els treballs, adjudicats a l’empresa Amsa, tenen un pressupost de 449.000 euros i haurien d’estar acabats a l’abril. El cost es cobrirà amb contribucions especials als propietaris de les finques afectades, que ara hi podran aixecar habitatges en les 27 parcel·les que hi ha. En el POUM s’hi preveu que siguin cases entre mitgeres, unifamiliars, de planta i dos pisos d’alçada.

Canvis de circulació

Quan el nou traçat s’hagi completat, el carrer Carles I serà només de baixada i el Pintor Domenge, només de pujada. Això evitarà el doble sentit de circulació a l’extrem superior del Pintor Domenge i els revolts de l’inici de l’avinguda del Morrot –força conflictius–, i també els possibles problemes de trànsit a l’entrada del futur Espai Cràter, al qual s’espera que acudeixin força autocars d’alumnes d’escoles.

L’Ajuntament preveu que aquests autocars arribin procedents del Pla de Baix i l’avinguda del Morrot, baixin pel carrer Carles I, trenquin a Lope de Vega, pugin per Pintor Domenge i parin un moment davant de l’Espai Cràter perquè els viatgers baixin. Seguidament, els autocars buits continuaran cap a l’avinguda del Morrot i aparcaran a l’esplanada de darrere de la llar d’infants i l’escola.

Com que l’obertura del nou equipament es produirà abans que s’acabin les obres dels carrers, els primers viatgers hauran de baixar de l’autocar a l’esmentada esplanada i continuar a peu fins a l’Espai Cràter.

LA XIFRA

449.000
euros
és el pressupost de l’obra, que es pagarà amb contribucions especials.

LA DATA

04.2022
és el mes
del final previst dels treballs d’urbanització d’aquests dos carrers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós