Urbanisme

Presenten 270 al·legacions al nou POUM de Figueres

El grup redactor confia resoldre-les totes en els dos primers mesos de l’any i poder redactar al març el text refós que es portarà a Urbanisme

L’aprovació definitiva es preveu per al gener del 2023

El període d’exposició pública del nou pla d’ordenació urbanística (POUM) de Figueres es va tancar el 7 de novembre passat, havent-se presentat fins a 270 al·legacions al text, de les quals la majoria provenen de particulars. Les al·legacions presentades estan sent revisades ara pel grup redactor, que les haurà de resoldre una a una.

Es calcula que s’haurà donat via a les al·legacions entre els mesos de gener i febrer de l’any vinent i que, al mes de març, es podrà tenir a punt el document refós que s’aprovi pel ple per poder-lo presentar posteriorment a Urbanisme per tal que el revisi i hi doni el vistiplau final.

El fet que hi hagi 270 al·legacions es llegeix des del govern com un èxit del procés de participació. El regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel, considera que totes aquestes al·legacions són importants. “La gent s’interessa per l’urbanisme de la seva ciutat i això és un bon senyal”, comentava.

Asseguren fonts del grup redactor que s’estan complint els terminis previstos i que ara s’està treballant intensament per donar resposta a totes les al·legacions. L’aprovació inicial es va fer abans de l’estiu i es calcula que l’aprovació definitiva serà el gener del 2023.

Les al·legacions es poden agrupar segons diversos centres d’atenció, un dels quals és la Sala Edison, propietat de l’empresari de la Jonquera Antonio Escudero. Hi han al·legat fins a 13 particulars i la Iaeden. Demanen en molts casos que es consideri edifici públic.

La zona dels Galligants és un espai de la ciutat que també ha centrat l’atenció de particulars que expressen queixes diverses. La zona de la Renfe per l’afectació a la mateixa companyia –és el principal afectat– com també als veïns en ser un espai a transformar tant si l’estació acaba desapareixent com si s’acaba fent passar la via sota terra. Diversos veïns de Vilafant hi han presentat deu al·legacions.

Actualment ja tenen bona part –unes dues terceres parts– dels informes del ministeri i la Generalitat a punt. Aquests informes s’incorporaran al text refós abans de presentar-lo a Urbanisme. Hi ha tres ajuntaments que han presentat al·legacions: Vilafant ha fet notar una disfunció amb el seu POUM, Llers està en contra d’un sector industrial, i Cabanes és el tercer municipi que ha presentat al·legacions.

Quant als grups polítics, han presentat recurs també JuntsxFigueres i el grup de no adscrits. També n’ha presentat, entre d’altres, Unió de Pagesos i el Gremi de Promotors. Algunes d’aquestes van referides a “l’excés de reserva “ d’habitatge protegit. El Col·legi d’Arquitectes també n’ha presentat.

LA DATA

Gener 23
Definitiu.
El nou POUM de Figueres hauria d’estar aprovat definitivament en aquesta data, aproximadament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA