Urbanisme

El pla director del Pla de l'Estany tampoc satisfà els naturalistes

Les crítiques de Limnos se sumen a les dels pagesos i l'Ajuntament de Crespià

Limnos ha fet saber en un comunicat que lamenta que, a l'hora de fer el PDU definitiu, s'hagin tingut poc en compte les al·legacions presentades per ells i disset entitats més de la comarca. Com a aspectes negatius més rellevants, alerta que el pla permet el creixement urbanístic de la vall de Miànigues, un aspecte introduït precisament durant el període d'al·legacions i que Limnos atribueix a les pressions de l'Ajuntament de Porqueres i no pas a criteris tècnics. També s'assenyala el manteniment com a sòl urbanitzable dels sectors de can Parella i la part alta de la riera del Serinyadell, a Serinyà, cosa que en el document original no es preveia. Un altre aspecte que critica Limnos és el fet que no es redueixi de manera significativa el creixement residencial previst en el primer text, per la qual cosa, segons afirma, continua havent-hi la possibilitat que es construeixin 5.000 nous habitatges. Finalment, es fa notar que no s'ha atès la petició –també formulada per l'Ajuntament de Cornellà del Terri– de limitar el creixement del polígon de Pont-xetmar a fi de protegir el nucli de Corts.

Atès que el PDU ja s'ha aprovat definitivament i que no volen recórrer a la via judicial, serà en la redacció dels plans generals municipals en què l'entitat naturalista mirarà de corregir aquests aspectes que considera negatius, segons va manifestar ahir el seu president, Moisès Jordi.

Aspectes positius

Per contra, Limnos reconeix aspectes positius en el PDU definitiu, com ara la preservació dels horts i els recs de Banyoles i la retirada de la zona d'interès estratègic de la Banyeta i de la variant de Martís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles