Societat

La contraportada

Mancomunar a l'estiu

Tres pobles del Gironès, Cervià, Sant Jordi Desvalls i Viladasens, i dos del Baix Empordà, Colomers i Vilopriu, organitzen un únic casal per estalviar

Els dies solts de juny i de setembre, a Viladasens; el mes de juliol, a Sant Jordi Desvalls, i el d'agost, a Cervià de Ter. I dos dies a la setmana, a la piscina de Vilopriu. És el que faran els nens i adolescents dels cinc pobles –tots cinc– aquest estiu. Per tal d'estalviar, ampliar el ventall d'activitats i poder-les dividir per grups d'edat, tres pobles del Gironès i dos del Baix Empordà organitzaran aquest estiu per primera vegada un únic casal. I només hi veuen avantatges.

L'impulsor de la iniciativa és l'associació Anem de Lleure, de Sant Jordi. “La intenció és fer esforços entre tots i mancomunar serveis. Els nens dels diferents pobles es coneixeran i s'estalviaran recursos”, destaca la regidora d'Ensenyament de Cervià de Ter, Montse Quesada. La regidora ha rebut l'aprovació dels pares i mares del poble per a la nova iniciativa. “Ells [pares i mares] veuen que es farà el casal i, entre tots, farem un casal més gran.”

Una de les gràcies és que les activitats es podran fer en funció de les edats i no hi haurà tanta diferència com hi havia ara en algun poble. Un dels organitzadors d'aquest casal de municipis a la vora del Ter, Adrià Aguayde, explica que a més prepararan un casal jove per a alumnes d'ESO que ja no comparteixen tantes coses amb els més petits. Les inscripcions perquè els nens i adolescents puguin anar al casal es faran el dissabte 12.

Fins ara, els casals dels pobles, per separat, reunien una vintena de participants, a tot estirar. Ara aquest casal unificat podria tenir una quarantena de membres. “De vegades ens trobàvem que no teníem prou gent per a les activitats i vam estudiar quina activitat oferia cada poble”, explica Alícia Herrero, regidora de Cultura i Joventut de Sant Jordi Desvalls. A Cervià, per exemple, hi haurà moviment a la sala polivalent de Can Geli, i a Sant Jordi, al local polivalent. A l'hora de remullar-se, tots aniran a Vilopriu. Quesada, la regidora de Cervià, també explica que hi haurà un casal en anglès al matí durant cinc setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.