Societat

Tallada l'N-260 entre Portbou i la frontera per les ventades

Protecció Civil manté l'alerta del Procicat pel risc de forts vents fins aquest dimarts al migdia

Els Bombers reben 15 avisos a les comarques gironines, quatre dels quals a Figueres

El vent ha obligat a tallar el trànsit de l'N-260, entre Portbou i la frontera amb França, segons informat la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) en un comunicat. En la nota recorda que es manté l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per risc de forts vents.

Des del Servei Català de Trànsit s'ha assenyalat que la circulació de vehicles per aquesta via, en els dos sentits, s'ha tallat aquest matí cap a tres quarts de dotze per la intensitat del vent que bufa a la zona. A Portbou s'ha arribat a velocitats de 170 km/h i a Salòria i Mas de Barberans s'han registrat ratxes de 90 km/h. També hi ha hagut cops de vent molt forts a Espot i a la Vall de Boí.

També s'ha hagut de tallar la C-28 al Port de la Bonaigua, en tots dos sentits, i la BV-4024 entre Guardiola de Berguedà i Coll de Pal per la neu.

Protecció Civil ha assenyalat que l'avís de vent es manté fins a les 14h de demà dimarts i no es descarten ratxes de vent superiors als 90 km/h. De fet, es preveu que durant el dia d'avui es puguin superar els 126 km/h a l'Alt i Baix Empordà.

A partir de les 2h de la matinada del dimarts les ventades començaran a remetre i es reduirà la possibilitat que es superin els 90 km/h.

Incidències relacionades amb el vent

Entre les set del matí i dos quarts d'una del migdia els Bombers de la Generalitat han rebut 15 avisos relacionats amb el vent a les comarques gironines, quatre dels quals a Figueres, per caigudes de cartells, persianes i altres elements; 3 a Portbou, 2 a Palafrugell, i un altre a Sant Pere Pescador per un arbre caigut. També hi ha hagut avisos puntuals a Gualta, Sabadell, Sort i Vila-sacra. Les incidències han estat relacionades amb la retirada d'elements estructurals de la via pública.

La DGPC també manté l'avís per mal estat de la mar del Pla Especial d'Inundacions de Catalunya INUNCAT, ja que s'esperen onades superiors als 2,5 metres a l'Alt i Baix Empordà, on el vent és molt intens.

Davant aquesta situació, des de Protecció Civil es recomana allunyar-se de zones pròximes a escullera, espigons i de passejos marítims pel perill que un cop de mar arrossegui persones o béns. Així mateix, demana extremar la precaució en les activitats professionals o recreatives realitzades a la mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.