Societat

Colera aposta per recuperar el rem i el llagut tradicional

Diumenge es farà la primera regata popular mar d'amunt

El municipi vol crear un centre d'interpretació del llagut

Pas endavant de Colera per tornar a potenciar el rem i el llagut tradicional català a l'Alt Empordà. Demà, diumenge 28 d'agost, se celebrarà la primera regata popular mar d'amunt a la badia de Colera. A partir de les deu del matí, tripulacions dels pobles de Colera, Roses, el Port de la Selva i Empuriabrava participaran en una competició que pretén recuperar l'esperit de les regates que es van celebrar a Colera durant més de quinze anys, fins a la meitat de la dècada passada; així com també, anant més enrere en el temps, les curses que es feien entre pescadors al llarg de la costa catalana per portar el peix abans a la costa i poder-lo vendre a més bon preu. Després de la cursa es farà una botifarrada popular a la sala polivalent de l'entrada del poble.

Fa un any l'Ajuntament de Colera i voluntaris de l'Associació Som-hi de Colera van recuperar l'embarcació, amb la col·laboració de l'artista Carles Bros, que va repintar el llagut. L'objectiu és potenciar la pràctica del rem en llagut català, molt arrelada a aquest poble –un dels impulsors de les primeres competicions, a finals dels vuitanta– i que ha unit tradició i esport al llarg de bona part de la costa catalana i la Catalunya del Nord.

Centre d'interpretació

L'Ajuntament de Colera ha habilitat un espai al centre cívic del poble destinat a convertir-se en un centre d'interpretació del llagut tradicional català. D'entrada, s'hi han col·locat els principals trofeus aconseguits pels equips del poble durant gairebé dues dècades, i la voluntat és exposar-hi un recull de fotografies.

En col·laboració amb l'Associació Som-hi, s'han començat a fer xerrades i activitats vinculades a la promoció del rem en llagut tradicional català, en el vessant més lúdic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró